AZ haalt Marcel Brands weg bij RKC

RKC Waalwijk moet op zoek naar een nieuwe technisch directeur, nu Marcel Brands bij AZ de vacature gaat invullen die is ontstaan na het vertrek van Martin van Geel.

AZ haalt Marcel Brands weg bij RKC

Eind juni werd AZ verrast door het vertrek van Martin van Geel, die ondanks eerdere toezeggingen bij Ajax aan de slag ging. De Alkmaarse club heeft binnen twee weken in Brands een nieuwe directeur Voetbalzaken gevonden.

'Deze stap past helemaal in mijn carrière en is absoluut een promotie', aldus Brands (43) op de website van zijn nieuwe werkgever. De oud-prof van onder meer Feyenoord was al eerder benaderd voor een overstap, maar hapte bij het aanbod uit Alkmaar wel toe.

'Dit was echter de eerste keer dat ik er een heel goed gevoel bij had. Ik zie dit ook als een absolute promotie. Ik vertrek straks bij RKC met pijn in m'n hart, want ik heb daar altijd heel fijn gewerkt, met fantastische mensen. Iedereen bij RKC gunt het me, dat is een goed teken. Deze stap past prima in mijn carrière. AZ is een stap omhoog.'

'Het ambitieniveau van de club spreekt mij enorm aan. Ik heb de afgelopen jaren met Martin Jol en Erwin Koeman bij RKC met fantastische trainers gewerkt, maar ik vind het een eer om met Louis van Gaal te mogen en kunnen werken. Van Gaal is een naam die zowel nationaal als internationaal aanspreekt. AZ heeft bovendien een enorm goede selectie. AZ is in alles een promotie.'

Brands, die in Alkmaar een contract voor onbepaalde tijd tekende, treedt op 1 september in dienst van AZ. Tot die tijd zal hij zich als algemeen directeur nog inzetten voor RKC Waalwijk.

Bekijk hier al onze video's