AZ gewaarschuwd voor gewezen NAC-cultheld Sadiq

Partizan Belgrado reist met een goed gevoel af naar Nederland. Gewezen NAC-aanvaller Umar Sadiq had het op zijn heupen.

Partizan Belgrado
6 - 2
Javor Ivanjica

Partizan kende vrijdag uiteindelijk geen problemen met Javor Ivanjica, dat met een zware 6-2 nederlaag huiswaarts keerde. Met name Sadiq (22) kende een prima generale op weg naar de Europa League-ontmoeting met AZ. De Nigeriaanse aanvaller, die in 2018 in een half jaar tijd ondanks zijn slungelachtige optredens populair werd bij NAC Breda, nam de helft van de productie voor zijn rekening.

Voor de AS Roma-huurling was het dankzij de goals een mooie avond. 'Het was extreem koud en zeer lastig om te spelen, zeker met de harde wind in de eerste helft', vertelde Sadiq op de clubwebsite. 'De voorsprong van Javor was een schok, maar gelukkig zijn we mentaal sterk. Bovendien speelden ze aanvallend en gaven ze ons daarmee ruimte.'

Sadiq profiteerde dankbaar van die geboden ruimte. Dankzij zijn hattrick staat hij inmiddels op veertien goals voor Partizan. De aanvaller, inmiddels bezig aan zijn zevende huurperiode, belooft nog meer. 'Ik kwam hier om weer aan spelen toe te komen. Ik ben de trainer Savo Milosevic dankbaar voor het getoonde geduld. Ik weet dat mijn optredens niet foutloos zijn gezien het aantal kansen dat ik krijg. Maar het zal beter worden. Ik ben deze club ook meer verschuldigd.'

Donderdag kan hij een deel van die schuld inlossen. Partizan moet dan winnen van AZ om nog hoop te houden op een Europese overwintering. 'Helaas hebben we tot nu toe maar twee punten gepakt', besefte Sadiq de lastige uitgangspositie. 'Het zal extreem lastig worden. We bereiden ons voor in de wetenschap dat een zege een stap in de goede richting is. De druk ligt bij ons. Deze ploeg heeft zich goed ontwikkeld en ik denk dat onze tijd aan het komen is.'

Sadiq weet ook wat scoren tegen AZ is, al was die goal in februari 2018 niet meer dan een eretreffer voor NAC Breda (3-1 nederlaag).