AZ en Verbeek in beroep tegen voorwaardelijke straf

AZ en trainer Gertjan Verbeek gaan in beroep tegen het schikkingsvoorstel dat de tuchtcommissie van de KNVB deed. De coach van de Alkmaarders hoorde een schorsing van één duel voorwaardelijk tegen zich eisen vanwege zijn uitspraken over de manier waarop AZ-verdediger Nick Viergever werd geschorst. Die straf is het Alkmaarse kamp te gortig.

AZ en Verbeek in beroep tegen voorwaardelijke straf

'AZ is het niet eens met de schuldigverklaring van Verbeek en vindt dat in deze zaak het principe de strafmaat overstijgt. AZ wil een aantal overwegingen uit het vonnis getoetst zien en is van mening dat er onduidelijkheid bestaat over de spelregels die gelden ten aanzien van de Gedragscode Officials Betaald Voetbal', zo luidt een deel van het AZ-statement.

VoorgeschiedenisDe tuchtcommissie stelde aanvankelijk dat Verbeek de Gedragscode Officials Betaald Voetbal heeft overtreden door na de rode kaart van Viergever tijdens Feyenoord - AZ op 10 februari (3-1) de gang van zaken rond diens sanctie ter discussie te stellen.

Verbeek ontstak in woede omdat er niet gekeken was naar een ontlastende verklaring van Feyenoord en al helemaal niet naar de in zijn ogen dubieuze rol van arbiter Bas Nijhuis. De uitspraken van Verbeek schoten in Zeist weer in het verkeerde keelgat. Zeker gezien de invoering van het handvest, waarmee de bond respect in het voetbal hoog in het vaandel heeft staan.

Verbeek liet eerder al weten dat hij vindt dat hij geen ontoelaatbare grens heeft overschreden. 'Ik heb inderdaad respectloos, neerbuigend, denigrerend, een ons-kent-ons-mentaliteit en onfatsoenlijk als bewoordingen uitgesproken. Maar dat mag toch? Ik heb niemand een ernstige ziekte toegewenst. Ik wilde alleen reageren op de manier waarop wij in de zaak-Viergever zijn behandeld.'

De KNVB denkt daar anders over. 'Van Verbeek mag worden verwacht dat hij, wanneer hij het niet eens is met de gang van zaken, meer relativeert en niet in dusdanig algemene denigrerende termen vervalt.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen