AZ en CSKA Moskou zijn het eens over transfer van Elm

CSKA Moskou en AZ hebben een akkoord bereikt over de overgang van Rasmus Elm. Met de aanstaande transfer van de Zweedse middenvelder is ruim zes miljoen euro gemoeid.

AZ en CSKA Moskou zijn het eens over transfer van Elm

Algemeen directeur Toon Gerbrands vertelt aan Voetbal International dat de overgang zo goed als rond is. 'We zijn er op hoofdlijnen uit. Als ik er een fles wijn op zou moeten zetten, zou ik het doen. We moeten nu alleen de gebruikelijke formaliteiten, zoals een bankgarantie, afhandelen. We hebben al eerder zaken gedaan met CSKA Moskou. Dat helpt.'

Gerbrands doelt op de overgang van Pontus Wernbloom in januari. Hij verkaste destijds voor ruim drie miljoen euro naar CSKA. Zodoende ontvangt AZ in een half jaar dus tien miljoen euro voor de twee Zweedse internationals.

Elm zou woensdagavond een helft meedoen in het oefenduel van AZ met Istanbul BB, maar met toestemming van de Alkmaarse club laat hij verstek gaan om af te reizen naar München. Dat is de plaats waar CSKA hem aan een medische keuring zal onderwerpen. Bij de Russen is het gebruikelijk dat deze fysieke test twee dagen in beslag neemt.

Daarna kan de overgang, mits ook de laatste formaliteiten zijn afgehandeld, afgerond worden. (Yoeri van den Busken) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's