AZ dicht bij aantrekken Avdic als opvolger van Altidore

AZ rekent erop zich te versterken met Denni Avdic. De 24-jarige spits speelde vorig seizoen als huurling bij PEC Zwolle, waar hij in 23 competitiewedstrijden acht keer scoorde.

AZ dicht bij aantrekken Avdic als opvolger van Altidore

De Alkmaarders zijn nog in onderhandeling met zijn werkgever Werder Bremen, maar een overgang lijkt nabij. FC Utrecht is eveneens gecharmeerd van de Zweed, die ook een Bosnisch paspoort heeft.

Avdic geldt als de opvolger van de naar Sunderland vertrokken Jozy Altidore. Eerder had AZ belangstelling voor Mike van Duinen van ADO Den Haag, maar de Hagenaars wilden hem niet laten gaan.

Avdic kwam voor zijn huidige werkgever alleen in het seizoen 2010/11 uit. Toen speelde hij zeven duels en scoorde hij niet. Voor zijn tijd in Duitsland was hij vier jaar achtereen actief voor IF Elfsborg.

Bij AZ zou Avdic de concurrentie moeten aangaan met Aron Jóhannsson. De spits, die maandag het nationale elftal van Amerika verkoos boven dat van IJsland, was zaterdag nog trefzeker in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. AZ verloor na verlenging van Ajax met 3-2. Ook de Australiër Elis Babalj kan als spits uit de voeten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen