AZ akkoord met Lillestrøm over transfer van spits Friday

Reacties

AZ en Lillestrøm SK hebben donderdagochtend een akkoord bereikt over de transfer van aanvaller Fred Friday naar de Alkmaarse club. De 21-jarige Nigeriaanse spits moet nog wel medisch gekeurd worden.

AZ akkoord met Lillestrøm over transfer van spits Friday

AZ betaalt naar verluidt anderhalf miljoen euro voor Friday, die na zijn bliksembezoek aan Alkmaar van afgelopen dinsdag al snel een persoonlijk akkoord had bereikt met de Alkmaarders. De spits, die ook in de belangstelling stond van Hertha BSC, Spartak Moskou en een club uit de MLS, hoefde uiteindelijk niet lang te wachten op de overeenstemming tussen beide clubs.

Met Friday krijgt AZ de huidige topscorer in de Noorse Tippeligaen in de selectie. De 21-jarige aanvaller was in veertien competitiewedstrijden goed voor acht doelpunten. Friday maakte sinds zijn debuut voor Lillestrøm in 2013 in totaal 28 goals in 65 officiële wedstrijden.

Friday moet bij AZ de concurrentie aangaan met aanwinst Wout Weghorst, die van Heracles Almelo overkwam. Beide spelers hebben de lastige taak in de voetsporen te treden van Vincent Janssen, die afgelopen seizoen topscorer van de Eredivisie werd (27 goals) en een toptransfer naar Tottenham Hotspur verdiende.

Bekijk hier alle transfers van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.