Avdic vervangt Jóhannsson tijdens bezoek aan Deventer

Reacties

AZ-trainer Dick Advocaat kan tijdens de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles van aanstaande zaterdag niet beschikken over clubtopscorer Aron Jóhannsson. De IJslandse spits viel dinsdag tegen Vitesse geblesseerd uit en wordt vervangen door Denni Avdic.

Avdic vervangt Jóhannsson tijdens bezoek aan Deventer

Jóhannsson was tot dusver uitermate belangrijk voor de Alkmaarse ploeg door liefst dertien van de 36 competitietreffers voor zijn rekening te nemen. Ook dinsdagavond in Arnhem had hij een aandeel in de 2-0 zege op Vitesse. Vlak voor rust behaalde hij de eindstand door te profiteren van knullig verdedigen van Guram Kashia en Jan-Arie van der Heijden.

Bij de hervatting na rust bleek echter dat Jóhannsson door een bovenbeenblessure niet verder kon. Avdic maakte de wedstrijd vol als aanvalsleider van AZ en zal dat ook zaterdagavond doen. Het wordt voor de 25-jarige Zweed zijn eerste basisplaats in de Eredivisie sinds zijn vertrek bij PEC Zwolle afgelopen zomer.

Advocaat lichtte tijdens de persconferentie toe dat de blessure van Jóhannsson niet al te ernstig is, maar dat hij geen risico's wil nemen. 'Als we hem tegen Go Ahead laten spelen, zijn we bang iets te forceren', zegt Advocaat op de clubwebsite. 'Dan zou hij langer uit de roulatie kunnen zijn. We bekijken het dag voor dag. Het vermoeden is dat het niet lang gaat duren.'

Poulsen
De afwezigheid van Jóhannsson biedt niet alleen kansen voor Avdic. Er is in de wedstrijdselectie ook voor het eerst plaats voor Simon Poulsen. Dat heeft de van Sampdoria overgekomen linksback volgens Advocaat ook verdiend. 'Hij is zo ontzettend gretig, geweldig om te zien. We moeten hem op trainingen afremmen, want hij rent zo door iemand heen. Zijn probleem is dat Nick Viergever het goed doet op zijn positie. Ik ga niet zomaar wisselen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.