Auxerre verspeelt punten tegen Monaco

AJ Auxerre heroverde de koppositie in de Ligue 1, maar verspeelde wel twee punten. In het eigen Stade Abbe Deschamps kwam de ploeg van coach Guy Roux niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen AS Monaco. Benjamin Mwaruwari had zijn ploeg in de zeventiende minuut nog op voorsprong gebracht. Het was het zevende doelpunt van de speler uit Zimbabwe. Halverwege de tweede helft zette Shabani Nonda beide ploegen weer naast elkaar.

Pedro Pauleta scoorde twee keer namens Girondins Bordeaux maar het bleek niet afdoende om het laaggeklasseerde Sedan te verslaan. De Portugees bracht zijn ploeg twee keer op voorsprong, maar David Di Tomasso en Alain Liri zorgden even zo vaak voor een gelijke stand: 2-2. Pauleta heeft inmiddels zes goals op zijn naam staan.

Paris Saint-Germain nestelde zich naast AS Monaco en Olympique Marseille op de derde plaats. De ploeg van coach Luis Fernandez walste in dertig minuten over Guingamp heen. Al na 31 minuten keek de middenmoter tegen een onoverbrugbare achterstand aan in het Parc des Princes: 4-0. Paulo Cesar opende de score na twaalf minuten, waarna José Aloisio (16e en 25ste minuut) en Martin Cardetti (31ste minuut) de voorsprong uitbouwden. Na rust verzorgde de Braziliaanse middenvelder Cesar ook het slotakkoord: 5-0. Cardetti en Aloisio hebben inmiddels beiden vijf doelpunten achter hun naam.