Auxerre, Bordeaux en PSG winnen

AJ Auxerre, Paris Saint-Germain en Girondins Bordeaux wonnen. Auxerre houdt hierdoor koploper RC Lens in het vizier, terwijl PSG en Bordeaux zich steviger in de subtop nestelen.

AJ Auxerre versloeg FC Nantes met 2-1. In de harde ontmoeting moesten de bezoekers vanaf de 31ste minuut met tien spelers het duel uitspelen, omdat verdediger Mauro Cetto rood had gekregen na een harde tackle. Op dat moment hadden beide ploegen al een keer gescoord. In de twintigste minuut had Djibril Cisse de thuisploeg op 1-0 geschoten, ietwat gelukkig, want zijn schot werd van richting veranderd. Het was zijn vijftiende treffer van dit seizoen. Maar zes minuten later had Viorel Moldovan Nantes op gelijke hoogte gekopt, na een vrije trap van Olivier Quint. In de 78ste minuut besliste Arnaud Gonzales het duel met een prachtige kopbal, die hij vallend binnenknikte op aangeven van Jean Sebastien Jaures.

Ook Paris Saint-Germain speelde lange tijd tegen tien spelers. Cedric Elzeard moest al in de 23ste minuut van het veld, waardoor Sedan met tien spelers verder moest op het doorweekte veld van Parc des Princes. Toch hielden de tien nog lang stand. Na een vroege openingsgoal van Mikel Arteta, beslisten Alex en Eduard Cisse het duel pas in de laatste tien minuten in Parijs' voordeel: 3-0.

Girondins Bordeaux kwam sterk terug tegen FC Metz. De degradatiekandidaat kwam op voorsprong via Joseph-Desiré Job, maar na rust bezorgden Pauleta en Vikash Dhorasoo de thuisploeg alsnog de zege. Het was de twintigste treffer van Pauleta dit seizoen. Daarmee is hij topscorer van Frankrijk.