Australische bloopers, Robben gekopieerd, Pellè lacht

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Australische bloopers, Robben gekopieerd, Pellè lacht

'Dan zeggen ze: als Dani Alves twintig voorzetten geeft, moet ik er toch wel één keer goed tegen aan lopen?'
Graziano Pellè kan wel lachen om het commentaar in de Nederlandse media na de geruchten over een transfer van Feyenoord naar Barcelona. (La Gazzetta dello Sport)

• Na de 1-0 overwinning op VfB Stuttgart van zaterdagmiddag barstte in de Allianz Arena een groot feest los. De spelers en stafleden van Bayern München vierden het behalen van de landstitel met de nodige traditionele bierdouches. Bekijk de beste douches hieronder.

• Wellicht had Pep Guardiola al iets te veel bier achterover geslagen op het moment dat hij met de kampioensschaal ging pronken. De trainer liet de trofee prompt uit zijn handen vallen. De schaal stuiterde prima.

• De Australische A-League is bepaald geen voetbalwalhalla. Er gaat daarom regelmatig wat fout, blijkt wel uit onderstaand filmpje, waarin alle bloopers van dit seizoen zijn samengevat. The Year of the Fail.

'Atlético Madrid verdient kampioenschap meer dan Barcelona.'
• Een opmerkelijke uitspraak van Barcelona-legende Johan Cruijff over de Spaanse titelstrijd. 'Zelfs als Atlético verliest heeft het een exceptioneel seizoen gehad. Alles ligt in de handen van Atlético.'

•De voetbalcarrière van Adrian Mutu is al even over zijn hoogtepunt heen. Hij speelde onder meer voor Chelsea en Juventus, maar is op 35-jarige leeftijd bij Petrolul Ploiesti beland. Dus richt de Roemeen zich op nieuwe doelen en maakt hij deel uit van de nieuwe videoclip van Snoop Lion, beter bekend onder zijn vorige naam Snoop Dogg. Bovenstaand filmpje van zijn optreden plaatste hij zelf op Instagram.

'Javier Zanetti is voor ons allemaal een legende.'
• AS Roma-aanvoerder Francesco Totti heeft op zijn officiële blog een eerbetoon gegeven aan Zanetti, die na negentien jaar afscheid neemt bij Internazionale. ‘Spelers als Javier zijn niet alleen een symbool voor hun club, maar zijn ook echte kampioenen die in de historie behouden blijven vanwege hun gedrag, professionaliteit en clubtrouw.’

• Bondscoach Louis van Gaal heeft zijn luxe penthouse in Amsterdam met uitzicht over het IJ te huur aangeboden. Deze actie zal de geruchten over zijn mogelijke transfer naar Manchester United alleen maar doen toenemen.

'Ik zou geen enkele speler van Engeland selecteren.'
• Op 14 juni ontmoet Italië op het WK Engeland en bondscoach Cesare Prandelli heeft het gevecht in de media alvast opgestart. (FOX Sports)

• Na de thuiswedstrijd van zaterdagmiddag tegen het VfB Stuttgart van Huub Stevens mag Bayern München dan eindelijk de al eerder behaalde landstitel vieren. En dus wacht trainer Pep Guardiola een traditionele bierdouche. De 43-jarige tacticus kijkt er niet bepaald naar uit, maar erkent dat tradities in stand moeten worden gehouden. 'Ik hou van tradities', zegt de Spanjaard op de clubwebsite. 'De spelers gaan hun gang maar. Als de daders maar weten dat de kans dat ze tijdens de bekerfinale aan spelen toekomen er niet groter op wordt', grapte de grijnzende Pep. Gezien de festiviteiten van vorig jaar (foto) zou Arjen Robben volgende week tegen Borussia Dortmund wel eens op de bank terecht kunnen komen...

'Ik heb er veel mensen ontmoet. Ik weet zeker dat veel van hen de leiding zouden kunnen hebben in de kleedkamer van AC Milan.'
AC Milan-eigenaar Silvio Berlusconi deelt na een bezoek aan een verzorgingstehuis voor dementie-patiënten een flinke sneer uit aan trainer Clarence Seedorf. De geruchten dat Seedorf na dit seizoen moet plaatsmaken voor Luciano Spalletti maken de positie van de oud-international er ook al niet beter op. (Italiaanse media)

Het nationale elftal van Eritrea is, na twee jaar spoorloos te zijn geweest na een duel met Oeganda, opgedoken in Gorinchem. Nu de stad uit Zuid-Holland de Afrikaanse internationals onderdak heeft geboden, willen de mannen integreren in Nederland. Dat dat gaat goedkomen, lijdt haast geen twijfel. Verschillende clubs uit de regio willen hen een lidmaatschap aanbieden. Benieuwd hoever de tropische verrassingen het zullen schoppen op de Nederlandse velden!

'Juventus doet het al tijden uitstekend met zulke backs, die veel loopvermogen hebben en goed zijn in aanvallend opzicht. Het is een systeem dat meer gericht is op fysieke arbeid. Maar lopen compenseert een hoop, als je wat minder goed bent.'
Voormalig bondscoach Marco van Basten snapt heel goed dat Louis van Gaal in aanloop naar het WK wil experimenteren met het 5-3-2-systeem. (De Telegraaf)

'Toen ik het in 2001 bij Ajax gebruikte, werd het de Berlijnse muur genoemd. De Hollandse School was het toen nog helemaal. Dat is inmiddels een beetje achterhaald. Sneijder zou er heel goed in kunnen functioneren, omdat hij voldoende mensen in zijn rug heeft. Voorin heb je dan met Robben en Van Persie twee superspitsen, die de ruimte hebben voor hun acties.'
Ook Co Adriaanse ziet wel wat in het 5-3-2-systeem, waarmee Feyenoord-trainer Ronald Koeman dit seizoen ook al successen behaalde. (De Telegraaf)

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.