Australië heeft een halfuur nodig, Japan dankt ex-VVV'ers

Reacties

Australië heeft in de Aziatische WK-kwalificatiereeks hard uitgehaald tegen Bangladesh. Bij Zuid-Korea was er een bijrol weggelegd voor voormalig Ajax-cultheld Hyun-Jun Suk, Japan dankte twee spelers met een verleden bij VVV-Venlo.

Australië heeft een halfuur nodig, Japan dankt ex-VVV'ers

Australië – Bangladesh 5-0
The Socceroos hadden in Groep B hun eerste wedstrijd al met 2-1 gewonnen van Kirgizië, en ook in het tweede duel werden drie punten gepakt. Daarvoor had Australië - met voormalig Heracles Almelo-verdediger Jason Davidson in de basis en Tommy Oar de hele wedstrijd op de bank - in feite maar 28 minuten nodig.

Door doelpunten van Matthew Leckie en Tom Rogic (rechts op de foto) was het na negen minuten al 2-0, een tweede goal van Rogic en een treffer van Nathan Burns zorgden voor een 4-0 stand na een klein halfuur. Na de pauze zette Aaron Mooy zijn handtekening met een prachtig schot onder het slotakkoord.

Zuid-Korea – Laos 8-0
Bij Ajax werd Hyun-Jun Suk vooral bekend als cultheld, niet zozeer vanwege zijn prestaties, maar bij de nationale ploeg van Zuid-Korea laat hij zich ook in sportief opzicht gelden. In het kwalificatieduel met Laos begon de spits in de basis, na een klein uur spelen zorgde hij met zijn treffer zelfs voor de 4-0. De spotlights waren echter gericht op nieuwbakken Tottenham Hotspur-aanvaller Heung-Min Son.

Vóór die 4-0 hadden Son, Chung-Yong Lee en Chang-Hoon Kwon namelijk al doel getroffen. Vlak na zijn treffer mocht Suk naar de kant, waarna Son (nog eens tweemaal), Kwon en Jae-Sung Lee voor de eindstand tekenden.

Japan – Cambodja 3-0
Japan had in eigen huis geen enkele moeite met het nietige Cambodja, al kwam dat in de score maar magertjes tot uitdrukking. Met dank aan voormalig VVV-spelmaker Keisuke Honda (nu AC Milan) stond het halverwege 1-0 voor de thuisploeg. Na de pauze verdubbelde verdediger Maya Yoshida (voorheen óók VVV, nu Southampton) de score, Shinji Kagawa (Borussia Dortmund) bepaalde de eindstand op 3-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.