Australië en Zuid-Korea al na twee duels naar kwartfinale

Australië en Zuid-Korea hebben zich dinsdag als eerste twee landen geplaatst voor de kwartfinale van de Azië Cup. De nummer twee en drie van vier jaar geleden wonnen ook hun tweede wedstrijd van het kampioenschap van Azië.

Oman – Australië 0-4
Gastland Australië gaf in Sydney een vervolg aan de 4-1 overwinning van vier dagen geleden op Koeweit. Met PEC Zwolle-verdediger Trent Sainsbury opnieuw in de basis en FC Utrecht-aanvaller Tommy Oar als invaller was Oman geen partij voor de ploeg van bondscoach Ange Postecoglou. Matt McKay, Robbie Kruse, Mark Milligan en Tomi Juric namen de Australische treffers voor hun rekening. Sainsbury gaf een assist bij de 1-0.

Koeweit – Zuid-Korea 0-1
Twee uur eerder had ook Zuid-Korea zich al geplaatst voor de kwartfinale door net als de Socceroos het puntenaantal naar zes te tillen. Net als tegen Oman was één doelpunt tegen Koeweit genoeg voor de overwinning. Nam Tae-Hee groeide tien minuten voor rust uit tot matchwinner voor het elftal van de Duitse bondscoach Uli Stielike. Over vier dagen staat in de laatste groepswedstrijd tegen Australië daardoor alleen de groepswinst in Poule A nog op het spel.