Australië na zege vrijwel zeker van WK-deelname

Australië kan een WK-ticket bijna niet meer ontgaan na het kwalificatieduel met Oezbekistan van woensdag. Bondscoach Pim Verbeek zag zijn ploeg met 2-0 winnen.

Na een 0-0 ruststand sloegen de Australiërs in de tweede helft toe. In de 66ste minuut kopte Joshua Kennedy raak na een voorzet van Mark Bresciano: 1-0. Zeven minuten later benutte Harry Kewell (foto) een strafschop: 2-0.

Verbeek had in zijn basisformatie een plaats ingeruimd voor PSV'er Jason Culina (foto). AZ-middenvelder Brett Holman kwam als invaller binnen de lijnen.

Met dertien punten uit vijf wedstrijden is Australië vrijwel zeker van een plaats op de eindronde van het WK 2010 in Zuid-Afrika. The Socceroos bemachtigen al een ticket als Bahrein en Qatar later vandaag gelijkspelen.