Aurélio maakt opmerkelijke comeback bij Liverpool

Fabio Aurélio staat de komende twee seizoen toch onder contract bij Liverpool. De Braziliaanse middenvelder besloot in mei nog de club te verlaten, maar kwam terug op die beslissing.

Aurélio maakt opmerkelijke comeback bij Liverpool

De Braziliaan kon zich eind vorig seizoen niet vinden in het door de club gedane contractvoorstel en besloot daarop zijn heil ergens anders te gaan zoeken.

Liverpool schotelde de blessuregevoelige vleugelspeler destijds een zogenaamd pay-as-you-play-contract voor, wat een flexibel contract op basis van het aantal gespeelde wedstrijden inhoudt. Aurélio gaf echter de voorkeur aan meer financiële zekerheid en besloot the Merseyside na vier seizoenen te verlaten.

De komst van trainer Roy Hodgson veranderde de zaak echter. De Engelse oefenmeester bood Aurélio de kans opnieuw met de Liverpool-selectie mee te trainen. De middenvelder maakte zoveel indruk dat hij in aanmerking kwam voor een nieuw contract tot medio 2012.

'Ik ben erg blij en trots', vertelt Aurélio op de website van Liverpool. 'Dit voelt alsof ik voor de eerste keer teken bij deze club; een nieuw begin met het vertrouwen van een nieuwe trainer. Alles is hier veranderd.'

De Braziliaan maakt zondag mogelijk al zijn rentree voor The Reds in het oefenduel met Borussia Mönchengladbach. 'Ik heb sinds het einde van mijn contract veel voor mezelf getraind, dus ik ben in goede conditie. Ik hoop dat ik speeltijd krijg.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen