Auckland City voor vijfde keer op rij beste van Oceanië

Reacties

Auckland City heeft voor het vijfde jaar op rij de OFC Champions League gewonnen. De club uit Nieuw Zeeland is daardoor nu al verzekerd van deelname aan het WK voor clubteams in 2015. In de finale won Auckland na strafschoppen van Team Wellington.

Auckland City voor vijfde keer op rij beste van Oceanië

Auckland, dat net als de opponent afkomstig is uit Nieuw-Zeeland, nam al in de veertiende minuut de leiding via Joao Moreira. Tien minuten tijd kwam Team Wellington echter langszij dankzij Ian Hogg. Voor Auckland was dat de eerste tegentreffer in de Oceanische Champions League sinds 3 mei 2014. In de verlenging werd vervolgens niet meer gescoord, waarna de Navy Blues zegevierden door de penalty’s beter te nemen. Aanvoerder Iwan Vicelich (voormalig Roda JC) mocht daardoor opnieuw een prijs omhoog houden.

Auckland doet door de zege aan het einde van het kalenderjaar opnieuw mee aan het WK voor clubteams. In de laatste editie werd de club uit Nieuw Zeeland derde. Auckland is ondertussen hard op weg om Real Madrid te achterhalen als club met de meeste Champions Leagues op zijn naam. Madrid won in Europa de belangrijkste clubcompetitie tien keer, Auckland staat nu op zeven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.