Aubameyang op koers voor prolongatie Afrikaanse eretitel

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang maakt nog altijd kans om voor de tweede keer op rij Afrikaans Voetballer van het Jaar te worden. De aanvaller van Borussia Dortmund behoort samen met Riyad Mahrez van Leicester City en Sadio Mané van Liverpool tot de drie overgebleven kandidaten.

Aubameyang op koers voor prolongatie Afrikaanse eretitel

De Afrikaanse confederatie CAF maakte donderdag bekend dat Mohamed Salah (AS Roma) en Islam Slimani (Leicester City) zijn afgevallen voor de eretitel. De Gabonees Aubameyang won vorig seizoen en daarvoor ging de prijs vier keer op rij naar Yaya Touré.

De winnaar komt tot stand op basis van stemmen van de bondscoach of de technisch directeur van de 54 bij de CAF aangesloten nationale bonden. De speler die met de eervolle vermelding aan de haal gaat wordt op 5 januari bekendgemaakt tijdens een gala in het Nigeriaanse Abuja.

Dan wordt ook duidelijk wie de beste in Afrika actieve speler is. Twee spelers van Mamelodi Sundowns zijn hiervoor in de race: Khama Billiat en Denis Onyango. Zij duelleren met Rainford Kalaba van TP Mazembe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.