Aubameyang, de trots van een voetbalfamilie

Reacties

Tottenham Hotspur staat donderdagavond tegen Borussia Dortmund voor een vrijwel onmogelijke opgave, al is het maar vanwege de bloedvorm van Pierre-Emerick Aubameyang. De doelpuntenmachine in Duitse dienst staat op de drempel van een mijlpaal.

Aubameyang, de trots van een voetbalfamilie

Aubameyang is pas bezig aan zijn derde seizoen in Duitse dienst, maar kan in het Europa League-duel op White Hart Lane alweer zijn 75ste goal voor Dortmund (dat het heenduel met 3-0 won) maken. Op dit moment staat de razendsnelle spits op 74 doelpunten, verdeeld over 133 wedstrijden.

De 26-jarige frontman begon zijn carrière bij AC Milan, net als zijn broers Willy (29) en Catalina (32). Milan had hoge verwachtingen van de drie Gabonezen, die hun voetbaltalent erfden van hun vader Pierre, tachtigvoudig international en voormalig prof in onder meer Frankrijk en Italië. Pierre-Emerick, Willy en Catalina braken echter niet door in het rood-zwart. Verdediger Willy verliet de club in 2011 en speelt tegenwoordig voor Kray, dat uitkomt in de Duitse Regionalliga. Vleugelspeler Catalina hield het al in 2006 voor gezien. Hij is momenteel clubloos, maar heeft als enige van de Aubameyang-broers een competitieduel voor Milan op zijn cv staan. Pierre-Emerick gaf de hoop op een doorbraak in 2012 op met een transfer naar Saint-Étienne, dat hem een jaar later doorverkocht aan Dortmund.

Pierre-Emerick Aubameyang omhelst zijn broer Willy na weer een doelpunt voor Borussia Dortmund.
Pierre-Emerick Aubameyang omhelst zijn broer Willy na weer een doelpunt voor Borussia Dortmund.

Toch is de Aubameyang-dynastie niet volledig uitgestorven bij Milan, want vader Pierre is er nog altijd in dienst als scout. In de zoektocht naar een nieuwe spits zou hij maar wat graag zijn zoon aanbevelen, maar de tijden dat Milan een klasbak als Aubameyang kan kopen zijn voorbij. Dortmund moet komende zomer namelijk alles in het werk stellen om de international van Gabon niet kwijt te raken aan een absolute topclub. Het zijn de voor de club vervelende neveneffecten van zijn ongekende scoringsdrift.

Tot die tijd rust Dortmunds hoop op prijzen op zijn schouders. Als clubtopscorer in de Bundesliga, DFB-Pokal en Europa League is Pierre-Emerick Aubameyang niet alleen de trots van een voetbalfamilie, maar ook die van Westfalen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.