Aubameyang brengt Bosz eerste succes, eerste minuten Robben

Reacties

Peter Bosz heeft in de strijd om de DFB-Pokal met gemak zijn eerste zege geboekt als trainer van Borussia Dortmund. Ook Bayern München kende met Arjen Robben als invaller geen problemen.

Aubameyang brengt Bosz eerste succes, eerste minuten Robben

FC Rielasingen-Arlen (6) - Borussia Dortmund 0-4
Een week na de verloren strijd om de Duitse Super Cup na strafschoppen heeft Bosz zijn eerste officiële succes als trainer van Borussia Dortmund verwelkomd. FC Rielasingen-Arlen, dat uitkomt op het zesde niveau in Duitsland, zocht na 45 minuten de kleedkamer op in de wetenschap dat een stunt niet meer aan de orde was. Marc Bartra opende op aangeven van debutant Niklas Beste de score, waarna Pierre-Emerick Aubameyang uit een strafschop op slag van rust de basis voor het BVB-succes versterkte. Na rust deed de Gabonees andermaal van zich spreken. Met zijn tweede en derde goal van de middag loste hij en passant de Zwitser Stephane Chapuisat af als meest productieve buitenlander in dienst van Dortmund. Aubameyang heeft er inmiddels 124 gemaakt in officiële duels.

Chemnitzer FC (3) - Bayern München 0-5
Bayern München heeft in Chemnitzer FC een welkome opwarmer voor de start van de Bundesliga gevonden in de eerste ronde van de strijd om de DFB-Pokal. De Beierse formatie brak na twintig minuten via Robert Lewandowski de opgestelde muur van de gasten. Vroeg in de tweede helft vergrootte Kingsley Coman de marge, voordat Lewandowski een half uur voor tijd opnieuw van zich deed spreken (0-3). De voorsprong bood trainer Carlo Ancelotti de gelegenheid Arjen Robben in te brengen. Voor de Oranje-international, die in de voorbereiding werd geplaagd door een kuitblessure, waren het zijn eerste minuten van het seizoen. Franck Ribéry en Mats Hummels, op aangeven van Robben, bepaalden in de slotfase de uitslag op 0-5.

TuS Erndtebrück (4) – Eintracht Frankfurt 0-3
Met Jetro Willems als invaller en Sébastien Haller in de basis beleefde Eintracht Frankfurt een benauwde eerste bekerronde. De rode kaart voor David Abraham in de 23ste minuut betekende dat de formatie van Niko Kovac met een man minder de tweede ronde moest proberen te bereiken. Daarin slaagde de Bundesliga-club met dank aan Haller. Timothy Chandler was na ruim een half uur de eerste die profiteerde van het voorbereidende werk van de Franse spits, die halverwege de tweede helft Mijat Gacinovic in staat stelde de 0-2 te maken. Haller maakte zelf de 0-3, waarbij de net ingevallen Willems als aangever fungeerde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.