Atteveld moet weg als trainer van AEL Limassol

De periode van trainer Raymond Atteveld als hoofdtrainer van de Cypriotische club AEL Limassol zal niet lang meer duren. Deze week praat de oefenmeester met de clubleiding over een andere functie.

Atteveld moet weg als trainer van AEL Limassol

Op het moment dat Atteveld begin februari werd aangesteld, onderhandelde de club ook al met Pambos Christodoulou, de eerste keus maar óók de trainer van Olympiakos Nicosia. Zijn werkgever liet hem niet gaan.

Twee weken na de aanstelling van Atteveld tekende Christodoulou echter alsnog een contract bij AEL. Omdat Olympiakos nog altijd weigert mee te werken, gaat AEL nu via de rechter de komst van de nieuwe trainer afdwingen. Tot die tijd, maximaal tot het einde van dit seizoen, is Atteveld hoofdtrainer.

Onder Atteveld verbeterden de prestaties van AEL niet. De ex-trainer van Roda JC en ADO Den Haag begon toen de club zesde stond en vijf punten achterstand had op plek vier, een plaats die recht gaf op deelname aan de play-offs om het kampioenschap. Nu staat AEL achtste met negen punten achterstand op de vierde plek.

De club had zich voorgenomen om komende zomer een grote schoonmaak door te voeren, maar besloot die koers eerder in te zetten. Deze week hoort Atteveld welke rol in de toekomstplannen hij zou moeten spelen.

Wel duidelijk is dat AEL Limassol nu met een Cypriotisch georiënteerde selectie de strijd met de traditionele top aan wil gaan. De Nederlanders Mike Zonneveld en Nicky Hofs kregen recent in de kleedkamer hun ontslagbrief overhandigd.

AEL ontbond na afloop van de reguliere competitie al de contracten van acht selectiespelers. De duurdere buitenlandse krachten, onder wie ook de Poolse aanvaller Grzegorz Rasiak (ex-Reading), moeten na het seizoen weg ondanks doorlopende overeenkomsten.

Afgelopen week diende AEL Limassol bij de Cypriotische bond al een verzoek tot ontbinding van de contracten van de grootverdieners in. De club kondigde al aan de eventuele rechtszaken op de koop toe te nemen.
Foto: VI Images

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's