Attente Bolasie reddende engel voor oude amateurclub

Reacties

Everton-aanvaller Yannick Bolasie is in de bres gesprongen voor zijn oude club. Het semi-professionele Hillingdon Borough FC stond op het punt de handdoek te gooien, toen Bolasie ineens aan de telefoon hing.

Attente Bolasie reddende engel voor oude amateurclub

Hillingdon, dat in 1872 werd opgericht, trok maandag de stekker eruit. 'Een trieste dag om deze historische club uit het voetbal te verwijderen. Maar als je handen gebonden zijn en je zo wordt behandeld, heb je geen keus', meldde de 145 jaar oude voetbalclub via de social media-kanalen. Vijf uur later was alles echter anders. 'Yannick Bolasie heeft contact met ons opgenomen en we kunnen bevestigen dat de wedstrijd van zaterdag tegen Baldock Town FC doorgaat!'

Hoe heeft Bolasie het voorbestaan van een 145 jaar oude voetbalclub binnen vijf uur kunnen verzekeren? 'Toen Bolasie het nieuws hoorde, nam hij contact met ons op om zijn morele steun uit te spreken', vertelt voorzitter Dee Dhand aan The Daily Mirror. 'Hij denkt veel aan ons en wilde weten wat er aan de hand was en hoe hij kon helpen.'

'Maar het was geen financiele kwestie', vervolgt Dhand, die in het midden laat hoe zijn club dan wel gesteund wordt door de Everton-aanvaller. 'We zijn financieel stabiel, maar voelden een gebrek aan steun voor de club en voor het non-professionele voetbal in het algemeen.' Dat is waar Bolasie inkwam. 'Ik help mijn oude clubs altijd graag. Ze hadden een grote behoefte aan support, dus ik wilde gewoon mijn steentje bijdragen', aldus de 27-jarige Congolees op de clubsite van Everton. Het bleek genoeg om de directie te doen besluiten toch verder te gaan met de club.

Hamburgers
Bolasie werkte zich uit de krochten van het Engelse voetbal op naar de subtop van de Premier League. Hillingdon was in het seizoen 2006/07 de tweede club van de aanvaller. 'Het klopt dat ze me betaalden in hamburgers. Er waren genoeg van dat soort verhalen destijds', vertelt Bolasie. Via Floriana FC, Plymouth Argyle, Rushden & Diamonds, FC Barnet, Bristol City en Crystal Palace kwam hij afgelopen zomer bij The Toffees terecht.

Onder manager Ronald Koeman kwam de Congolees dit seizoen tot één treffer in dertien Premier League-optredens. Momenteel is Bolasie aan het revalideren van een knieblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.