Atlético verslaat Villarreal na 2-0 achterstand

Atlético Madrid klopte Villarreal in een spectaculair duel in Vicente Calderón. De thuisploeg keek na 52 minuten nog tegen een 2-0 achterstand aan.

Atlético was voor eigen publiek van begin af aan de ploeg die het initiatief had, maar Villarreal counterde de thuisploeg aanvankelijk weg. In de negentiende minuut ontsnapte Javi Venta over de rechterflank. Hij legde terug op Matías Fernández, die scoorde: 0-1. En in de 52ste minuut rondde Cani een een-tweetje met Giuseppe Rossi af: 0-2.

Die tussenstand was tegen het spelbeeld in, want Atlético was het gevaarlijkst. Maar de Rojiblancos stuitten veelvuldig op de uitblinkende doelman Diego López, die zelfs een strafschop van Diego Forlán had gekeerd.

Diezelfde Forlán leidde de wederopstanding in. In de 53ste minuut knalde hij vanaf twintig meter op de paal, waarna Sergio Agüero scoorde in de rebound. Even later raakte Villarreal Javi Venta kwijt met twee gele kaarten. Dat brak de bezoekers op. Tien minuten voor tijd schoot Forlán de bal vanaf tien meter binnen na terugleggen van Maxi Rodríguez. En in de 83ste minuut kopte Antonio López raak na een hoekschop van Simão: 3-2.

Villarreal is vierde met 45 punten, Atlético is vijfde met 43 punten. Forlán heeft inmiddels negentien keer gescoord. John Heitinga speelde 75 minuten mee.