Atlético Madrid en Liverpool eisen ieder één helft op

Atlético Madrid en Liverpool blijven gelijk opgaan aan kop van Groep D. De topper in Vicente Calderón eindigde in een logisch 1-1 gelijkspel.

Liverpool was in de eerste helft veel beter en nam in die fase een voorsprong. Robbie Keane scoorde na een klein kwartiertje. De Ier stond buitenspel toen hij een pass van Steven Gerrard ontving, maar werd niet teruggefloten en schoot de bal langs Leo Franco.

Atlético, waar John Heitinga negentig minuten op de bank zat, bakte er aanvankelijk niets van. Geen pass kwam aan en verdedigend kraakte het aan alle kanten. Vlak voor rust volgde pas de eerste kans. Diego Forlán schoot van ver net naast.

Met Sergio Agüero in de ploeg, veranderde het spelbeeld na rust volledig. De Spanjaarden kwamen even goed weg toen een goal van Yossi Benayoun onterecht werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar hadden daarna net zo'n pech toen Forlán ongeveer hetzelfde overkwam.

Atlético drong in de tweede helft aan en nu speelde Liverpool erg slordig. De verdiende gelijkmaker viel zeven minuten voor tijd. Forlán controleerde de bal fraai, bediende Simão en de Portugees schoot koel raak. De Nederlandse invallers Dirk Kuijt en Ryan Babel bezorgden Liverpool bijna alsnog de zege, maar Babel kopte op aangeven van Kuijt naast.

Beide clubs hebben nu zeven punten na drie duels. Het gat met PSV bedraagt vier punten, waardoor Atlético en Liverpool aan een gelijkspel tegen PSV genoeg hebben om door te gaan naar de laatste zestien in de Champions League.