Atlético derde na nieuwe nederlaag Valencia

Opnieuw een nederlaag voor Valencia. De ploeg van coach Ronald Koeman verloor met 1-0 bij Atlético Madrid, dat klom naar de derde plaats van de Primera División.

Atlético was in de 27ste minuut op een 1-0 voorsprong gekomen via Sergio Agüero. De negentienjarige Argentijn maakte zijn negende competitietreffer door de bal binnen te tikken nadat doelman Timo Hildebrand de bal niet klemde na een voorzet.

In de tweede helft heerste Valencia, dat met man en macht joeg op de gelijkmaker. De bezoekers kwamen dichtbij, maar misten het fortuin. Eerst schoot Nikola Zigic op de lat, om even later op de paal te koppen. Ook debutant en invaller Ever Banega kon een nederlaag niet voorkomen.

Het was de zevende wedstrijd op rij dat Valencia niet won in de competitie. Het bezet de zevende plaats met 27 punten. Atlético is derde met 37 punten, tien minder dan koploper Real Madrid en drie minder dan nummer twee Barcelona.