Atlético zet Real op straatlengte afstand

Atlético Madrid heeft afstand genomen van Real Madrid. De equipe van Diego Simeone won zaterdagavond nipt bij Eibar, waardoor het gat met De Koninklijke voorlopig tien punten is in het voordeel van Atlético: 0-1.

Op voorhand wist Atlético dat stadsgenoot Real Madrid had verloren. In eigen huis gingen de Madrilenen ten onder tegen Villarreal: 0-1. Atlético kon uitlopen naar tien punten, al heeft Real wel nog een duel te goed. Los Rojiblancos oogden gemotiveerd en speelden een aardige eerste helft bij Eibar, dat op zijn beurt nauwelijks gevaar stichtte.

Nadat Ángel Correa in de absolute beginfase verzuimde te scoren, lag na een klein halfuur de 0-1 in het mandje. Antoine Griezmann ontkwam ternauwernood aan buitenspel, liep goed de diepte in en bediende landgenoot Kevin Gameiro. De Franse spits, die de geschorste Diego Costa verving in de punt van de aanval, schoot simpel binnen: 0-1.

Nadat er in de eerste helft geen doelpunten meer waren gevallen, leek Atlético een kwartier voor tijd de wedstrijd in het slot te gooien. Een poging van Griezmann werd echter goed gekeerd door Eibar-goalie Marko Dmitrovic. Aan de overkant was Eibar vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar Jan Oblak stond tot twee keer toe goed op zijn post.

Doordat een slotoffensief van Eibar niet resulteerde in een doelpunt, boekte Atlético een nipte overwinning bij Eibar. Griezmann en consorten staan zes punten achter koploper Barcelona, al hebben de Catalanen een wedstrijd minder. Het gat met aartsrivaal Real Madrid is tien punten, al heeft ook Real nog een wedstrijd te goed.