Atlético wil zichzelf herpakken in derby met Real Madrid

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een duel in de Primera División. Voor de 29ste speelronde is dat de derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid van zaterdagavond (22.00 uur).

Atlético wil zichzelf herpakken in derby met Real Madrid


ATLÉTICO MADRID
Klassering 7de plaats (39 punten uit 28 duels)

Vorm Atlético Madrid wil in de derby tegen Real Madrid beginnen met een eindsprint die moet resulteren in een ticket voor Europees voetbal. De tweede club van de Spaanse hoofdstad begon het kalenderjaar 2011 dramatisch met onder meer een serie van zeven nederlagen in acht duels.

Inmiddels is Atlético bezig aan een goede serie. In de laatste vijf wedstrijden bleef de ploeg ongeslagen, de langste reeks sinds het seizoen 2008/09. 'Maar het is vreemd dat de resultaten zo wisselend zijn', stelt aanvaller Diego Forlán. 'Vorige zomer is het team versterkt, alleen kregen we te maken met blessures en zijn we soms te weinig vastberaden. Maar een wedstrijd tegen Real Madrid is een mooie gelegenheid onszelf te herpakken.'

Positief voor de Uruguayaanse vedette is dat zijn aanvalskompaan Sergio Agüero de laatste weken weer op dreef is. In het laatste competitieduel met UD Almería (2-2) maakte de Argentijn twee goals, ook scoorde hij in de laatste thuiswedstrijd tegen Villarreal (3-1).

Opvallend Diego Forlán scoorde in drie van zijn vier laatste optredens tegen Real Madrid. Al tijden zijn er speculaties dat de spits na de zomer de overstap maakt naar de absolute top van Europa. Niettemin stelde hij afgelopen week, dat ook een verblijf in Madrid nog steeds een optie is.

'Ik zie mezelf ook volgend seizoen nog bij Atlético voetballen. Er zijn veel geruchten, maar feit is dat ik nog geen enkele concrete aanbieding heb ontvangen. Momenteel ben ik nergens mee bezig, ik woon in een aangename stad en speel voor een goede club.'

Met Filipe Luís, Juanfran en José Antonio Reyes staan mogelijk drie Atlético-spelers aan de aftrap met een verleden bij Real Madrid. REAL MADRID
Klassering 2de plaats (75 punten uit 28 duels)

Vorm Na te hebben afgerekend met het kwartfinalesyndroom in de Champions League zijn alle ogen bij Real Madrid weer gericht op de competitie. De jacht op Barcelona, dat vijf punten voorsprong heeft, kan trainer José Mourinho voortzetten met zijn nagenoeg sterkste formatie.

Cristiano Ronaldo maakte in het duel met Olympique Lyon zijn rentree en Karim Benzema zit in een flow. In de laatste zeven officiële duels van Real Madrid kwam de Franse spits tot negen doelpunten. Tijdens de eerste seizoenshelft leek Benzema definitief afgeschreven, maar onder Mourinho lijkt hij volledig te zijn opgeleefd.

Opvallend Een zege van Real Madrid in Vicente Calderón zou de selectie méér geven dan alleen drie broodnodige punten. Ook kunnen de spelers afrekenen met het zogeheten uitcomplex. Waar Real Madrid als enige club alle veertien competitieduels in eigen huis won, zegevierde het tijdens veertien wedstrijden op vreemde bodem slechts acht keer. Saillant is dat De Koninklijke in die reeks tot 21 treffers kwam, exact twee keer zo weinig als Barcelona.

Afwezigen Kaká, Gago en Higuaín.

Atlético Madrid wist tot dusverre 24 van de 74 thuiswedstrijden tegen Real Madrid in competitieverband te winnen. De laatste zege dateert van 12 juni 1999; Atlético won met 3-1 van Real Madrid, dat onder anderen Clarence Seedorf, Christian Karembeu en Predrag Mijatovic in de gelederen had.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2005/06 Atlético Madrid-Real Madrid 0-3
2006/07 Atlético Madrid-Real Madrid 1-1
2007/08 Atlético Madrid-Real Madrid 0-2
2008/09 Atlético Madrid-Real Madrid 1-2
2009/10 Atlético Madrid-Real Madrid 2-3


Bekijk hier al onze video's