Atlético wil koers behouden tegen Yellow Submarine

Reacties

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 32ste speelronde is dat het duel tussen Atlético Madrid en Villarreal van zaterdag (16.00 uur).

Atlético wil koers behouden tegen Yellow Submarine

Atlético Madrid

Klassering: 1ste plaats (76 punten uit 31 duels)
Vorm: W-W-W-W-W

Atlético Madrid moet het in de jacht op de eerste titel sinds het seizoen 1995/96 mogelijk eventjes stellen zonder hun talisman Diego Costa. De fysiek sterke centrumspits viel tijdens de kwartfinale in de Champions League tegen Barcelona (1-1) uit met een hamstringblessure. Even werd gevreesd voor een zware kwetsuur, maar nader onderzoek wees uit dat het slechts om een verrekking gaat. Goed nieuws voor de ploeg van trainer Diego Simeone, want de inbreng van Costa bij de nummer één van Spanje liegt er niet om met 25 competitietreffers.

Maar waar menigeen vooral benieuwd naar is: hoe gaat Atlético om met de druk van het niet mogen verliezen? De spanning, zeven speelronden voor het einde, is enorm in de Primera División. Barcelona volgt op een punt, terwijl de voorsprong op stadgenoot Real Madrid drie punten bedraagt. Saillant detail: de laatste speelronde gaat Atlético op bezoek bij Barcelona. Valt de ontknoping tussen de nummer één en twee, net zoals Ajax en FC Twente in het seizoen 2010/11 (Ajax werd kampioen na de 3-1 zege in Amsterdam) in een onderling duel tijdens de slotronde op 28 mei? Of is de titelstrijd voor die tijd al beslist?

Uitgelicht
Bij afwezigheid van Diego Costa moet David Villa voor doelpunten zorgen tegen Villarreal. Gezien zijn verleden is het niet ondenkbaar dat de ex-speler van Valencia en Barcelona het net gaat vinden. Zestien keer nam hij het op tegen The Yellow Submarine, waarin hij acht keer trefzeker was.

Villarreal

Klassering: 7de plaats (49 punten uit 31 duels)
Vorm: V-G-V-W-G

Villarreal is bezig aan een uitstekend seizoen, al zal het gros misschien denken van niet. De ploeg van trainer Marcelino bezet de zevende plaats in de Spaanse competitie. En dat terwijl Villarreal een periode structureel in de topvijf zat en in het seizoen 2007/08 zelfs als tweede eindigde achter kampioen Real Madrid. Vier jaar later ging het echter mis toen Villarreal degradeerde naar het tweede niveau van Spanje. Inmiddels is Villarreal weer helemaal terug. Een jaar na de degradatie promoveerde de club als nummer twee naar het hoogste niveau en dit seizoen maakt de promovendus indruk en behoort Europees voetbal zelfs weer tot de mogelijkheden.

Uitgelicht
Zaterdagmiddag gaat Villarreal op bezoek bij de koploper, die de laatste vijf competitieduels op rij winnend afsloot. Toch zien de bezoekers kansen. Eerder dit seizoen speelde de club in eigen huis gelijk tegen Atlético (1-1), terwijl ook stadgenoot Real Madrid in El Madrigal niet verder dan een gelijkspel (2-2) kwam.

Onderlinge historie

Op basis van het verleden is het maken van een voorspelling erg lastig. Voorafgaand aan de wedstrijd in Estadio Vicente Calderón is de onderling historie helemaal in balans. 25 keer troffen beide team elkaar, waarin zowel Atlético als Villarreal negen keer als winnaar het veld afstapte. De overige zeven duels eindigden logischerwijs in een gelijkspel.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
24/10/2010 Villarreal - Atlético Madrid 2-0 Primera División
05/03/2011 Atlético Madrid - Villarreal 3-1 Primera División
15/01/2012 Atlético Madrid - Villarreal 3-0 Primera División
13/05/2012 Villarreal - Atlético Madrid 0-1 Primera División
10/11/2013 Villarreal - Atlético Madrid 1-1 Primera División
 
Tekst: Jarno Verweij

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.