Atlético verstevigt koppositie met winst op Getafe

Reacties

Atlético Madrid zet de sterke reeks voort en gaat nog altijd fier aan kop in de Primera División. Op bezoek bij Getafe maakte de ploeg van trainer Diego Simeone geen fout (2-0).

Atlético verstevigt koppositie met winst op Getafe

In de slotfase was het flink schrikken voor de Rojiblancos. In het Coliseum Alfonso Pérez keerde Diego Costa (foto) terug bij de Madrilenen, maar moest vijf minuten voor tijd per brancard van het veld. De 25-jarige aanvaller knalde bij het maken van de 2-0 keihard tegen de paal. Het zag er slecht uit, maar er blijkt slechts sprake van een (diepe) vleeswond.

Costa was pas hersteld van een dijbeenkwetsuur, waardoor hij onder meer de return in de Champions League tegen Barcelona (1-0 winst) moest missen. Zonder Costa plaatste Atlético zich alsnog voor de halve finale tegen Chelsea. Atlético Madrid staat voor een cruciale fase. De inbreng van de fysiek sterke spits is enorm met zeven treffers in de Champions League en 26 in de Spaanse competitie.

In Getafe luisterde Costa zoals gezegd zijn rentree op met een doelpunt. Eerder liet hij een grote kans liggen op zijn 26ste seizoenstreffer. Vanaf elf meter kreeg hij de uitgelezen mogelijk zijn totaal van dit seizoen op te krikken, maar hij faalde. Het was alweer zijn derde misser in deze competitie vanaf de strafschopstip.

Eerder opende Diego Godín al de score namens Atlético Madrid. De centrale verdediger kopte vlak voor de rust uit de voorzet van Juanfran de bal tegen de touwen. Atlético boekte de zevende opeenvolgende overwinning in de Spaanse competitie. Los Colchoneros moeten in de laatste vijf competitieduels een voorsprong van drie punten op stadgenoot Real Madrid en vier punten op Barcelona, dat zaterdag onderuit ging tegen Granada (1-0), zien te verdedigen. Saillant detail: de laatste competitiewedstrijd van Atlético is op bezoek bij de Catalaanse grootmacht.

Overige uitslag
Valencia - Elche 2-1

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.