Atlético verpest prijzenjacht van Sneijder en Inter

Wesley Sneijder zag een ontbrekende prijs aan zijn neus voorbij gaan. Opnieuw bleek de laatste Spaanse horde de Internazionale-middenvelder te machtig.

Na de treble en de Italiaanse Super Cup met Internazionale wilde Sneijder een volgende kroon op zijn mooie jaar 2010 zetten. Maar opnieuw stak een Spanjaard daar een stokje voor. Was het in Zuid-Afrika Andres Iniesta die in de WK-finale Nederland de das omdeed, in Monaco hield Atlético Madrid Internazionale van de Europese Super Cup af (2-0).

De nederlaag van de Champions League-winnaar kreeg in de tweede helft gestalte. Voor rust deed voornamelijk Internazionale enigszins van zich spreken. Al in de eerste minuut nam Sneijder het doel van Atlético Madrid onder vuur. Diego Milito liet zich kort daarop zien, als bewijs dat de Italianen wilden doorgaan zoals ze het afgelopen seizoen afsloten.

Atlético Madrid hield simpel stand en dook af en toe dreigend op voor het doel van Internazionale. De Europa League-winnaar brak een klein half uur voor het einde de ban. José Antonio Reyes greep na een rommelige aanval zijn kans om bij de eerste paal Inter-keeper Julio César te kloppen.

In de hoop het tij te keren koos Inter-trainer Rafael Benítez ervoor Sneijder te vervangen door het talent Moutinho. Koud drie minuten na de wissel besliste Sergio Agüero het duel in Spaans voordeel. Dat Diego Milito, - de held in de Champions League-finale - in de slotfase een strafschop miste, paste in het beeld van een mislukte avond van Internazionale.