Atlético snoept Real punten af door schuiver Griezmann

De Madrileense derby tussen Real Madrid en Atlético Madrid kende zaterdag geen winnaar: 1-1. Antoine Griezmann zorgde er met een late treffer voor dat de koploper van La Liga puntenverlies leed.

'De troon is van ons', zo gaven de Real-fans voorafgaand aan, maar De Koninklijke moest er wel voor vechten tegen Atlético. De gasten vielen aan en creëerden te weinig, waarna Real de controle overnam. Karim Benzema waagde een poging na een goede combinatie met Cristiano Ronaldo. Atlético-keeper Jan Oblak voorkwam met een katachtige reflex een doelpunt.

Even later werd hij geklopt, maar haalde Stefan Savic een schot van Ronaldo met zijn hoofd van de lijn na een uitstekende pass van Luka Modric. Aan de andere kant profiteerde Griezmann bijna van een foutje van Sergio Ramos. De Fransman onderschepte een slechte pass van de verdediger, maar had weinig tijd om een plan te maken. Doelman Keylor Navas bracht ternauwernood redding op zijn schot.

In de beginfase van de tweede helft had Real de controle over de wedstrijd en dat leverde ook een doelpunt op. Uit een vrije trap van Toni Kroos produceerde Pepe een kopbal die Oblak te machtig was: 1-0. Waar de kansen van Atlético met de minuut slonken – trainer Diego Simeone haalde spits Torres ook nog naar de kant – viel de gelijkmaker alsnog. Op een iets te harde steekpass van Ángel Correa schoof Griezmann de bal na 85 minuten al vallend met zijn linkervoet achter Navas: 1-1. Zo bezorgde de Fransman zijn ploeg alsnog een punt.

Real loopt door het gelijkspel een punt uit op Barcelona, maar de Catalanen kunnen later op de zaterdag op gelijke hoogte komen bij winst op Málaga. De Koninklijke heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Atlético staat nog altijd derde met 62 punten. Beide teams bereiden zich voor op de kwartfinale van de Champions League. Real gaat woensdag op bezoek bij Bayern München, terwijl Atlético gastheer is van Leicester City.