Atlético sluipt met winst op Osasuna richting subtop

Atlético Madrid mag blijven hopen op het halen van Europees voetbal. De ploeg won op bezoek bij Osasuna dankzij een uitblinkende Diego Costa: 2-3.

Osasuna kwam na een halfuur spelen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Kike Sola, maar daarna was het woord aan Costa. De Braziliaan, afgelopen zomer overgekomen van Valladolid, trok nog voor rust de stand gelijk: 1-1.

Een kwartier in de tweede helft was Diego Costa in een tijdsbestek van twee minuten nog eens tweemaal trefzeker, waardoor na een uur spelen een 1-3 stand op het bord stond. Costa verdubbelde zo in één wedstrijd zijn totale doelpuntenproductie van drie naar zes.

Tien minuten voor tijd bracht Enrique Sola Clemente de spanning nog even terug door een strafschop te benutten en de stand op 2-3 te brengen. Wat volgde was een hectische slotfase, waarin namens de thuisploeg Sergio Fernández González nog een rode kaart kreeg voorgehouden. Osasuna drong nog wel aan, maar slaagde er niet meer in een gelijkmaker te forceren.

Atlético blijft met de overwinning weliswaar staan op plaats acht in de Primera División, maar kwam in punten gelijk met nummer zeven Athletic Bilbao (42), terwijl nummer zes Espanyol (dat verloor van Racing Santander, red.) op 43 punten bleef staan. Om in aanmerking te komen voor Europa League-voetbal is een zesde plaats vereist. Foto: VI Images