Atlético nog ongeslagen, Chelsea zwak in uitduels

Reacties

De eerste halve finale van de Champions League dient zich aan. Voetbal International komt met acht opvallende feiten in de aanloop naar het duel tussen Atlético Madrid en Chelsea van dinsdagavond (aftrap 20.45 uur).

Atlético nog ongeslagen, Chelsea zwak in uitduels

ATLÉTICO MADRID

● Atlético Madrid begint aan het tweeluik met Chelsea in de wetenschap dat de club nog nooit een Europees thuisduels met een Engelse tegenstander verloor. Negen thuisduels met Engelse clubs resulteerden in vijf zeges en vier gelijke spelen.

Thibaut Courtois.
Thibaut Courtois.

● De sterke formatie van trainer Diego Simeone is als enige nog ongeslagen in dit Champions League-seizoen. Los Colchoneros wonnen acht van hun tien Europese wedstrijden van deze jaargang en speelden er twee gelijk: dat gebeurde op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg (1-1) in de groepsfase en uit tegen Barcelona (1-1) in de kwartfinale.

● Atlético Madrid-aanvaller Diego Costa was deze jaargang al goed voor 35 doelpunten in 46 officiële duels. Zeven daarvan maakte hij in deze CL-jaargang (in zes wedstrijden), waarmee hij de vierde plaats op de topscorerslijst bezet achter Cristiano Ronaldo (14 goals), Zlatan Ibrahimovic (10) en Lionel Messi (8).

● Doelman Thibaut Courtois (door Atlético gehuurd van Chelsea) bouwt met zijn teamgenoten aan een ijzersterke reeks in het eigen Vicente Calderón. De Belgische sluitpost hield dit seizoen in 17 van de 28 officiële thuiswedstrijden zijn doel schoon. De indrukwekkende doelcijfers in die 28 duels luiden 66 doelpunten vóór en slechts 15 tegen.

CHELSEA

● Chelsea heeft een zwakke balans in uitwedstrijden tegen Spaanse clubs. Van de dertien Europese onderonsjes met clubs uit de Primera División wonnen de Londenaren er maar drie (W3, G5, V5). Die zeges kwamen tot stand op het veld van Real Betis en Valencia (twee keer). De laatste zege op Spaanse bodem dateert van 3 oktober 2007 (in de CL bij Valencia, 1-2).

José Mourinho.
José Mourinho.

● Chelsea presteert de laatste maanden uiterst wisselvallig in uitwedstrijden in de Champions League. Van de laatste vijftien CL-duels buiten het eigen Stamford Bridge wonnen The Blues er maar vier, tegen vier gelijke spelen en zeven nederlagen.

● Chelsea-manager José Mourinho staat voor de achtste keer in de halve finale van de Champions League, een absoluut record voor een trainer. Van de zeven eerdere halve finales overleefde de Portugese oefenmeester er slechts twee. Vijf keer betekende de laatste vier het eindstation voor hem (drie keer met Real Madrid en twee keer met Chelsea).

● Chelsea bereikte zes keer eerder de halve finale van de Champions League. Bij al die seizoenen slaagden de Londenaren er nog nooit in de uitwedstrijd te winnen. De club verloor achtereenvolgens van AS Monaco (3-1) en Liverpool (twee keer 1-0) en speelde vervolgens drie keer op rij gelijk tegen Liverpool (1-1) en Barcelona (0-0 en 2-2).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.