Atlético niet geobsedeerd door gebrek aan goals

Atlético Madrid begint donderdagavond aan de Europa League-thuiswedstrijd tegen Celtic in de wetenschap dat het in competitieverband nog zonder doelpunten is.

Atlético niet geobsedeerd door gebrek aan goals

Ondanks de aanwezigheid van de voor veertig miljoen dure zomer aankoop Radamel Falcao (FC Porto) en ook spelmaker Diego (VfL Wolfsburg) wist de tweede club van Madrid evenals Granada en Real Zaragoza niet te scoren tijdens de eerste twee speelronden.

'Tot een obsessie heeft het nog niet geleid', stelt aanvaller José Antonio Reyes (foto) tegenover Marca. 'Tegen Celtic hebben we een nieuwe kans, die wedstrijd moeten we winnen, dus ook scoren. Al houden we ons vooral bezig met goed voetballen.'

Tijdens de eerste twee speelronden, tegen Osasuna (0-0) en Valencia (0-1) schoot Atlético Madrid in totaal 39 keer op doel. Van die doelpogingen waren er dertien tussen de palen. Trainer Gregorio Manzano kan moed putten uit het feit dat zijn team in vier Europese voorrondeduels wél scoorde; al tien keer.

Al te veel waarde hecht de Europa League-winnaar van 2010 ogenschijnlijk niet aan het treffen met Celtic. Zo heeft coach Manzano onder anderen zijn twee vaste vleugelverdedigers, Sílvio en ex-Ajacied Filipe Luis, niet opgenomen in de wedstrijdselectie.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's