Atlético met drie punten op zak naar De Kuip, rentree Memphis

Atlético Madrid heeft zaterdag na een stroeve start Real Mallorca op de knieën gekregen in de wedstrijd waarin Memphis Depay zijn rentree vierde. Het was Antoine Griezmann die De Rojiblancos bij de hand nam.

Atlético Madrid
1 - 0
Real Mallorca

In het eerste bedrijf kostte het Atlético Madrid erg veel moeite om tot mogelijkheden te komen. Veelzeggend was dat de ploeg van Diego Simeone tot geen enkele poging tussen de palen kwam. De spelers van Real Mallorca, dat in de onderste regionen vertoeft, blokten pogingen van onder anderen Álvaro Morata.

De thuisploeg speelde na rust in een veel hoger tempo. Griezmann ging zich met zo'n beetje elke aanval bemoeien en bij balbezit van Real Mallorca werd direct vol druk gezet. Na ruim een uur viel de op dat moment onvermijdelijke 1-0. Op aangeven van Mario Hermoso kopte Griezmann wonderschoon raak.

De equipe van Simeone vergat door te drukken, waardoor het nog aardig spannend in de slotfase was. Real Mallorca zorgde namelijk nog voor enkele dreigende situaties voor het doel van Jan Oblak. In minuut 82 was het moment van de rentree van Memphis daar. De aanvaller zorgde nog voor gevaar met een kopbal, maar het bleef bij 1-0.

Door de overwinning komt Atlético Madrid op 31 punten. Daarmee staat het derde, onder Girona en Real Madrid. De wedstrijd tussen Feyenoord en Atlético Madrid begint dinsdag om 21.00 uur. Begin oktober verloren de Rotterdammers met 3-2 in de Spaanse hoofdstad.