Atlético Madrid weer zesde na winst op Deportivo

Na drie nederlagen op rij, waaronder één in de Europa League, weet Atlético Madrid weer wat winnen is. De ploeg uit de Spaanse hoofdstad won thuis van Deportivo La Coruña (2-0).

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal was het vuurwerk in het Vicente Calderón. De bezoekers hadden veel moeite met Atlético en al na vijf minuten veroorzaakte Daniel Aranzubia een strafschop, die door Diego Forlán werd gemist. Maar drie minuten na de misser was het Sergio Agüero die de score opende namens de thuisclub.

Binnen een kwartier had Deportivo al drie gele kaarten, maar de schade bleef tot de 35ste minuut beperkt. Kun Agüero maakte tien minuten voor rust echter zijn tweede treffer van de wedstrijd, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Deportivo probeerde het nog wel, maar het bleef bij 2-0 voor Atlético.

De ploeg uit Madrid klom door de overwinning naar de zesde plaats en heeft nu 23 punten uit vijftien wedstrijden. Deportivo blijft op zeventien punten staan en staat daarmee op de twaalfde plaats. Foto: VI Images