Atlético Madrid niet opgewassen tegen Gaizka Toquero

Het duel tussen de middenmoters Atlético Madrid en Athletic de Bilbao is zondag beslist in het voordeel van Bilbao. Gaizka Toquero was de gevierde man aan de kant van Los Leones. De 26-jarige Spanjaard maakte beide doelpunten.

Atlético Madrid niet opgewassen tegen Gaizka Toquero

Atlético begon in eigen huis sterker aan de wedstrijd. Een kopbal van Diego Forlán waarschuwde Bilbao in de twintigste minuut. De bal schampte echter de lat. Na een half uur spelen deed Bilbao voor het eerst wat terug. Een kopbal van Toquero, die de gehele wedstrijd de gevaarlijkste man op het veld was, werd knap gepareerd door doelman David de Gea.

Zes minuten voor rust moest de voormalig club van John Heitinga het met tien man stellen. Luis Perea werd geheel onterecht bestraft met een rode kaart. Tot overmaat van ramp kregen Los Rojiblancos ook nog een penalty tegen. Sterspeler Fernando Llorente, die de overige wedstrijd nauwelijks aanwezig was, faalde echter bij het nemen van de penalty. De Spanjaard mikte de bal naast het doel van De Gea.

Op slag van rust sloeg Toquero alsnog toe namens Bilbao. Beheerst schoot de aanvaller de bal op aangeven van Andoni Iraola binnen. Een kwartier na de hervatting had hetzelfde scenario plaats. Een doelpunt van Toquero met wederom Iraola aan de basis.

Athletic de Bilbao verkleint het gat met Espanyol tot twee punten, al treedt Espanyol zondagavond aan tegen Villareal. Atlético blijft op de zevende positie steken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's