Atlético Madrid meldt zich voor zeer gewilde Lacazette

Reacties

Atlético Madrid maakt werk van de komst van Alexandre Lacazette. De Spaanse topclub heeft zich officieel bij Olympique Lyon gemeld voor de overname van de spits. Jean-Michel Aulas, president van de Fransen, benadrukt echter dat er nog geen deal is.

Atlético Madrid meldt zich voor zeer gewilde Lacazette

De 25-jarige Lacazette, die afgelopen donderdag nog inviel toen Ajax met 4-1 van Lyon won in de halve finale van de Europa League, geldt als de absolute sterspeler van de huidige nummer vier van de Ligue 1. Een jaar geleden zag Arsenal al een bod van 35 miljoen euro op de goalgetter afgewezen worden. De Londenaren zijn nu wederom in de race, maar Lacazette schijnt een voorkeur te hebben voor Atlético.

'We praten al twee jaar met Atlético Madrid over hem, dit is dus niet helemaal nieuw', bevestigt Aulas tegenover RMC Sport de belangstelling uit Spanje. Die interesse is concreet. 'We hebben nu inderdaad weer gesproken en daar ga ik het vrijdag met Alexandre over hebben, op zijn eigen verzoek en dat van zijn zaakwaarnemers.'

Hoewel Atlético op dit moment de beste papieren lijkt te hebben voor de komst van Lacazette, is er volgens Aulas nog niets zeker. 'Helaas voor Atlético zijn er meer clubs die Alex in het vizier hebben. En misschien wil hij wel bij ons blijven. Wij gaan er in ieder geval alles aan doen om hem te behouden. Er moeten wel heel hoge bedragen geboden worden om het tot een transfer te laten komen.'

Eerder spraken diverse Engelse media al over een vraagprijs van tachtig miljoen euro. Lacazette scoorde dit seizoen liefst 24 keer in 27 competitiewedstrijden. Bovendien was hij in de Europa League vier keer trefzeker in zeven duels. Eerder werden clubs als Chelsea, Liverpool, West Ham United, Bayern München en Borussia Dortmund al in verband gebracht met de tienvoudig Frans international.

Samenvatting van de Ajax-show tegen Olympique Lyon
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.