Atlético Madrid legt topscorer EK Onder-21 vast

Adrián López blijft actief in de Primera División. De 23-jarige Spaanse aanvaller verruilt het gedegradeerde Deportivo La Coruña voor Atlético Madrid.

Atlético Madrid legt topscorer EK Onder-21 vast

De overgang van de aanvaller kwam allerminst eenvoudig tot stand. Adrián López maakte eerst de gang naar de rechter om bevestiging te krijgen dat zijn contract bij Deportivo La Coruña per 1 juli was afgelopen. Met de voor de spits positieve uitspraak was de weg vrij om zijn transfer naar Atlético Madrid te maken.

Deportivo La Coruña claimde een doorlopend contract en wilde daarom vijf miljoen euro voor Adrián López. De rechter zag het anders en wees de vordering van de Galicische club af.

Adrián López speelde in het seizoen 2006/07 zijn eerste wedstrijden in de Primera División. Na huurperiode bij Alavés en Málaga keerde hij in 2009 terug naar Depor. Ondanks zijn acht doelpunten werd de degradatie een feit. Toch sloot Adrián Lopez het seizoen goed af. Met Jong Spanje won hij het EK Onder-21 en werd hij met vijf treffers topscorer van het toernooi. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's