Atlético Madrid in Spaanse titelstrijd thuis ongenaakbaar

Reacties

Atlético Madrid hoopt vrijdagavond weer een volgende stap te zetten in de richting van de eerste landstitel sinds 1996. Tegen middenmoter Elche wil de koploper zijn ijzersterke reeks in het eigen stadion Vicente Calderón uitbouwen.

Atlético Madrid in Spaanse titelstrijd thuis ongenaakbaar

Atlético Madrid is dit seizoen de enige Spaanse club die in competitieverband nog geen thuiswedstrijd verloor. Zeventien duels in het Estadio Vicente Calderón resulteerden in veertien zeges en drie gelijke spelen. Alleen Barcelona (0-0), Sevilla (1-1) en Real Madrid (2-2) hielden een puntje over aan een uitduel met Los Colchoneros.

Als we ook de overige officiële thuiswedstrijden in dit seizoen meerekenen, dan beslaat de balans van Atlético op eigen terrein 22 zeges, 4 gelijke spelen en slechts 1 nederlaag in 27 optredens. Alleen Real Madrid slaagde er deze jaargang in Atlético te kloppen op eigen terrein: dat gebeurde in de bekerwedstrijd van 11 februari van dit jaar: 0-2.

Atlético kwam verder in 25 van zijn 27 thuisduels telkens minimaal één keer tot scoren en hield onder aanvoering van de uitmuntende doelman Thibaut Courtois in 16 wedstrijden zijn doel schoon. Dat alles resulteert in de indrukwekkende doelcijfers van 64 doelpunten vóór en slechts 15 tegen.

Levensbelang
De kans is groot dat trainer Diego Simeone tegen Elche weer kan beschikken over Diego Costa. De steraanvaller liep vorige week in het uitduel met Getafe een vleeswond op, maar lijkt voldoende hersteld om in actie te kunnen komen. Costa was deze jaargang al goed voor 34 doelpunten in 45 officiële duels.

De goals van de spits zijn hard nodig nu de slotfase van de zinderende Spaanse titelstrijd aanbreekt. Atlético won weliswaar zijn laatste vier competitieduels voor eigen publiek, maar kwam daarbij telkens niet verder dan één schamel doelpuntje: 1-0 tegen Espanyol, Granada en Villarreal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.