Atlético Madrid houdt de nul en gaat verder

De improductiviteit op eigen veld en een arbitrale blunder kostte Valencia een plaats bij de laatste vier in de Europa League. Atlético Madrid wacht een ontmoeting met oude bekende Fernando Torres (0-0).

Atlético Madrid houdt de nul en gaat verder

Valencia mocht dan na het 2-2 gelijkspel op eigen veld in de heenwedstrijd meer verlegen zitten om een treffer, Atlético Madrid dook in Vicente Calderon het gevaarlijkst op voor het vijandelijke doel.

Met name Diego Forlán (foto) was enkele keren dicht bij een doelpunt om het Spaanse onderonsje naar Madrileense hand te zetten. Het ontbreken van geluk en scherpte dreigde Atlético duur te komen staan. In de slotfase eindigde een poging van Valencia-spits David Villa op de lat.

Scheidsrechter Florian Meyer onthield Valencia bovendien een uitgelezen kans om het verschil te maken. De Duitser en zijn assistenten waren doof voor de terechte penalty-claims van de gasten. Nikola Zigic, die met een kopbal Atletico-keeper David de Gea op de proef stelde, mocht ongestraft naar beneden worden getrokken.

In de halve finale moet Atlético Madrid het opnemen tegen Liverpool. Die ontmoeting is extra bijzonder omdat het ook een confrontatie is met Fernando Torres, de Spaanse spits die in 2007 Los Rojiblancos verruilde voor the Reds.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen