Atlético Madrid dendert door met zeldzame zege bij Porto

Atlético Madrid maakte dinsdagavond op bezoek bij FC Porto een einde aan een zwakke reeks in het hoofdtoernooi van de Champions League. Door de 1-2 zege wonnen de Spanjaarden voor het eerst sinds zes uitwedstrijden weer eens (laatste zege tegen PSV, september 2008).

Atlético Madrid dendert door met zeldzame zege bij Porto

De zes verliespartijen op vreemde bodem betekenden een negatief clubrecord voor de Madrilenen. De 1-2 overwinning bij Porto mag gezien worden als een knappe prestatie, zeker als we kijken naar de resultaten van Porto in eigen huis.

In de afgelopen vijf jaar (sinds de start van het seizoen 2008/09) verloor FC Porto maar negen van zijn 122 officiële thuiswedstrijden: één in de Portugese competitie, twee in de bekertoernooien en zes in Europees verband.

De balans in de 122 thuiswedstrijden ligt op 97 (!) overwinningen, zestien remises en negen nederlagen. In die 122 duels kwamen de Portugezen 278 keer tot scoren, terwijl ze slechts 73 doelpunten moesten incasseren.

Arda Turan schiet Atlético naar de 2-1 overwinning op Porto.
Arda Turan schiet Atlético naar de 2-1 overwinning op Porto.

Atlético kwam dinsdagavond ook nog eens op achterstand, maar door goals van Diego Godín en Arda Turan gingen de drie punten uiteindelijk mee naar Madrid, waar Atlético afgelopen weekeinde met 0-1 te sterk was voor stadgenoot Real Madrid in de Primera División.

'De wedstrijden tegen Real Madrid en FC Porto waren twee cruciale ontmoetingen voor ons en we hebben precies gereageerd zoals we dat moesten doen', verklaarde Atlético-middenvelder Gabi na afloop van de wedstrijd.

'We wilden hier niet weg met een gelijkspel, want we wisten dat we hier konden winnen. Ons team heeft er echt keihard voor geknokt en nooit opgegeven. Nu hebben we de maximale zes punten uit twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. We weten dat als er mindere tijden gaan aanbreken, ons team en fans één groep zijn.'

Atlético is de enige ploeg in Groep G met zes punten. FC Porto staat tweede met drie punten, Zenit Sint-Petersburg en Austria Wien delen de derde plaats met één punt. Zondag spelen de Madrilenen de competitiethuiswedstrijd tegen Celta de Vigo. De gedeelde koploper is samen met Barcelona de enige ploeg zonder verliespunten in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen