Atlético lijkt titelprolongatie te kunnen vergeten

Reacties

Ook Atlético Madrid is er niet in geslaagd te winnen in Estadio Ramón Sánchez Pizjuan. Op bezoek bij Sevilla werd het 0-0, waardoor de thuisploeg nog altijd ongeslagen is in eigen huis én de formatie van trainer Diego Simeone titelprolongatie lijkt te kunnen vergeten.

Atlético lijkt titelprolongatie te kunnen vergeten

Voor aanvang van het duel in Sevilla was al duidelijk dat Atlético een loodzware klus wachtte. In de twaalf competitieduels in eigen stadion had Sevilla liefst negen keer gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. Ook in de Europa League (vier keer winst, één keer gelijk) en de Spaanse bekerstrijd (drie keer winst) was nog niet verloren.

In de eerste helft was de ploeg van Unai Emery ook het dichtst bij het openingsdoelpunt. Vicente Iborra raakte met zijn inzet de paal.

In het bikkelharde duel werd ondanks spaarzame kansen aan beide kanten ook na rust niet gescoord, waardoor voor Atlético het gat met Barcelona en Real Madrid nog steeds groot is. Barcelona won deze speelronde wel en heeft vijf punten meer. Real treedt om 21.00 uur aan tegen Villarreal en kan dan de voorsprong op de stadgenoot vergroten naar liefst negen punten.

Dat titelprolongatie een loodzware klus zal worden, heeft Atlético vooral te wijten aan de prestaties in uitwedstrijden. In twaalf optredens op vreemde bodem werden liefst zestien punten verloren. Bovendien was er meer tegenslag. Twee van de in totaal elf uitgereikte gele kaarten waren voor Antoine Griezmann en Miranda, waardoor zij volgende week het duel met Valencia missen door een schorsing.

Sevilla blijft na de remise tegen Atlético op de vijfde plaats staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.