Atlético legt uitblinkende doelman Oblak vast tot 2021

Reacties

Doelman Jan Oblak heeft zijn contract met Atlético Madrid verlengd tot 2021. De Sloveense keeper kwam in 2014 naar Madrid als vervanger van Thibaut Courtois en blinkt dit seizoen uit in La Liga.

Atlético legt uitblinkende doelman Oblak vast tot 2021

Met de 23-jarige Oblak als sluitpost maakt de defensie van Atlético ook dit seizoen weer een ijzersterke indruk. In de Spaanse competitie kregen de Madrilenen in 23 duels slechts elf doelpunten tegen. Mede daardoor staat de ploeg van trainer Diego Simeone op een tweede plaats, één punt boven stadsgenoot Real Madrid.

Oblak, die juli 2014 voor zestien miljoen overkwam van Benfica, begon nog moeizaam bij Atlético. Mede door een heupblessure van de Sloveen stond tweede keeper Miguel Moyà de meeste competitiewedstrijden onder de lat. Dit seizoen is Oblak met veertien clean sheets echter van onschatbare waarde voor zijn ploeg. Reden voor de club om zijn tot 2020 lopende contract met een jaar te verlengen.

Op 24 februari zal Oblak proberen PSV van het scoren te houden. Atlético reist dan af naar Eindhoven voor het eerste duel van het Champions League-tweeluik met PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.