Atlético lastig te kloppen in Madrid, jubileum Olympiakos

Reacties

Woensdagavond staan de volgende groepswedstrijden in de Champions League op het menu. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de acht duels in de groepen A tot en met D.

Atlético lastig te kloppen in Madrid, jubileum Olympiakos

● De kraker van de tweede speelronden in de groepen A tot en met D is het duel Atlético Madrid-Juventus. De Spanjaarden zijn in het eigen Estádio Vicente Calderón moeilijk te kloppen. Ze bleven in twaalf van hun laatste dertien CL-duels ongeslagen (W7, G5) en hielden in vier van hun laatste vijf duels de nul.

● Anderlecht weet niet meer wat winnen is voor eigen publiek in de Champions League. Slechts één van de laatste vijftien thuisoptredens van Paars-Wit mondde uit in een zege: die van 6 november 2012 tegen Zenit Sint-Petersburg (1-0). De overige veertien duels in die reeks resulteerden in twee gelijke spelen en twaalf nederlagen.

● Arsenal neemt het thuis op tegen Galatasaray. De laatste keer dat er bij een CL-uitduel van de Turkse topclub géén doelpunten vielen, was op 20 februari 2002 (0-0 op Anfield tegen Liverpool). In de negentien daaropvolgende uitwedstrijden van de club vielen in totaal liefst 59 doelpunten, een gemiddelde van 3,10 (38 voor de thuisclubs en 21 voor Galatasaray).

● Zenit Sint-Petersburg staat op eigen veld tegenover AS Monaco. De Russen presteren ijzersterk in Europese duels in het Petrovskiy Stadion. Van de laatste 29 thuiswedstrijden verloren ze er maar twee, tegen negentien overwinningen en acht gelijke spelen.

Het Petrovskiy Stadion van Zenit Sint-Petersburg.
Het Petrovskiy Stadion van Zenit Sint-Petersburg.

● Real Madrid, dat woensdag in Bulgarije tegenover Ludogorets staat, bouwt aan een fraaie reeks Europese wedstrijden. Liefst tien van de laatste elf Europese optredens eindigden in een overwinning. Alleen op bezoek bij Borussia Dortmund op 8 april van dit jaar bleef De Koninklijke met lege handen (2-0).

● Liverpool (te gast bij FC Basel) komt sinds het seizoen 2007/08 in uitwedstrijden bijna altijd tot scoren in de Champions League. In de veertien uitbeurten sinds die jaargang bleven The Reds alleen tegen Fiorentina (2-0) zonder treffer. In de overige dertien uitwedstrijden kwam de Engelse ploeg altijd minimaal één keer tot scoren (23 doelpunten in totaal).

● Bayer Leverkusen, dat Benfica ontvangt in de BayArena, heeft in de Champions League al zeventien thuiswedstrijden op rij niet meer gelijkgespeeld, een record in het miljoenentoernooi. Sinds de remise met Manchester United op 30 april 2002 (1-1) wonnen de Duiters tien thuisduels en verloren de andere zeven.

● Olympiakos Piraeus speelt in Zweden tegen Malmö FF zijn honderdste wedstrijd in het hoofdtoernooi van de Champions League. De Griekse grootmacht is de twaalfde club in de CL-historie die die magische grens bereikt. Olympiakos won tot dusverre 33 van zijn eerdere 99 duels, tegen twintig gelijke spelen en 46 nederlagen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.