Atlético kan Real Madrid maar één helft bijbenen

Real Madrid loste Barcelona weer af als koploper in Spanje. Atlético Madrid moest in de tweede helft het hoofd buigen in Santiago Bernabéu (3-2).

Tussen Real Madrid en Atlético Madrid gaapte voor hun onderlinge ontmoeting een gat van 34 punten. Dat de gasten in de tiende minuut op voorsprong kwamen, mocht dan ook verrassend heten.

José Antonio Reyes was de gevierde man bij Atlético. De aanvaller bracht zijn oude club met een bekeken schot op achterstand, waarbij het voorbereidend werk van Sergio Agüero er ook mocht zijn.

De verrassende score bracht Real Madrid even van zijn stuk. Gaandeweg de eerste helft draaide De Koninklijke Atlético de duimschroeven aan. Met een sterke Rafael van der Vaart nam de thuisploeg het heft in handen.

De verdiende gelijkmaker bleef ondanks alle inspanningen uit. Van der Vaart ontbeerde de kracht om raak te schieten, Gonzalo Higuaín strandde op een ultieme actie van Tiago Mendes en de misser van Cristiano Ronaldo sloeg alles. De Portugese aanvaller kopte in blessuretijd in geheel vrije positie de bal naast het doel van Atlético.

De defensie van Atlético wankelde en stortte in de tweede helft in. Real Madrid slaagde er snel in waar het voor rust misging. Binnen twintig minuten was de 1-0 achterstand omgezet in een 3-1 voorsprong. Xabi Alonso, Alvaro Arbeloa en Gonzalo Higuaín deden van zich spreken.

Xabi Alonso bracht de zekere zege van Real Madrid nog in gevaar. De middenvelder mocht van geluk spreken dat zijn onnodige handsbal alleen leidde tot een strafschop. Diego Forlán benutte de buitenkans. Atlético ontbeerde echter de kracht om een succesvol offensief te ontketenen.

Real Madrid nam door het succes in de Madrileense derby de koppositie weer over van Barcelona. Xabi Alonso en Sergio Ramos pakten bovendien een gele kaart, die voorkomt dat door een schorsing El Clásico over twee weken aan hen voorbij gaat.