Atlético houdt door vroege goal druk op Barcelona

Eén doelpunt is genoeg gebleken voor Atlético Madrid om streekgenoot Getafe te verslaan: 0-1. Los Rojiblancos hadden slechts twee minuten nodig om het duel in eigen voordeel te beslissen en zo in de buurt te blijven van lijstaanvoerder Barcelona.

Al in de tweede minuut liet Fernando Torres zijn 101ste officiële treffer in dienst van Atlético Madrid aantekenen. Dat deed hij op aangeven van Yannick Ferreira-Carrasco, die de verdediging van de thuisploeg in de luren legde met een fraaie pass achter de defensie.

De goal van Torres, die vorige week tegen Eibar (3-1 zege) ook al scoorde en daarmee voor het eerst sinds oktober 2013 in twee opeenvolgende wedstrijden het net vond, bleek genoeg voor de zege. Een wedstrijd zonder zorgen werd het niet. Ferreira-Carrasco viel namelijk na 54 minuten uit met een ernstig aanziende enkelblessure en lijkt voorlopig uitgeschakeld.

Trainer Diego Simeone moet vrezen dat hij de Belg het eerste Champions League-duel met PSV (24 februari) moet missen, maar er was ook goed nieuws voor de Argentijnse hoofdcoach. Diego Godín maakte namelijk na een competitiewedstrijd afwezigheid - geschorst en geblesseerd aan zijn knie - weer de negentig minuten vol. Met de Uruguayaanse defensieleider in de ploeg hield Atléti alweer voor de vijftiende keer dit Primera División-seizoen de nul.

Daardoor komt Atlético op gelijke hoogte met Barcelona, dat nog twee duels tegoed heeft. Beide ploegen hebben nu 54 punten. Barça komt zondagavond nog in actie tegen Celta de Vigo.