Atlético herstelt zich tegen Espanyol van zeperd

Thuis tegen Espanyol heeft Atlético Madrid zijn vijfde overwinning van het seizoen geboekt in de Primera División. De ploeg van trainer Diego Simeone herstelde zich daarmee uitstekend van de offday twee weken geleden in en tegen Valencia.

Sinds Simeone in december 2011 de leiding kreeg bij Atlético, staan de Madrilenen bekend om de uitstekende organisatie. Scoren is lastig tegen Los Colchoneros, die zelf vaak aan één treffer - meestal uit een hoekschop of vrije trap - genoeg heeft om drie punten te pakken. Tijdens het uitduel met Valencia keek Atlético echter na dertien minuten al tegen een 3-0 achterstand aan.

Maar de uiteindelijke 3-1 nederlaag bleek een incident, want tegen Espanyol kende de regerend kampioen weinig problemen. Tiago opende in de 43ste minuut met een fraaie kopbal de score en zo'n twintig minuten voor tijd besliste Mario Suárez de wedstrijd door attent binnen te tikken na een hoekschop. Van dichtbij promoveerde hij een kopbal van José María Giménez tot doelpunt.

Door de overwinning heeft Atlético Madrid nu zeventien punten uit acht wedstrijden, waamee het op gelijke hoogte komt met Valencia. De nummer drie van de Primera División heeft echter nog een wedstrijd tegoed. Koploper Barcelona heeft vijf punten voorsprong, terwijl Real madrid achttien punten heeft.