Atlético geeft twee keer voorsprong weg in Barcelona

Atlético Madrid heeft het uitduel met Espanyol niet weten te winnen, ook al kwam de club twee keer op voorsprong. Royston Drenthe ging met Hércules Alicante onderuit bij Levante.

Espanyol - Atlético Madrid 2-2Op bezoek bij Espanyol liep Atlético Madrid tegen duur puntenverlies aan vanwege twee doelpunten van Pablo Osvaldo (foto). De geboren Argentijn wiste tot twee keer toe een achterstand weg en bezorgde de tweede club van Barcelona zo een punt tegen de tweede club uit Madrid. Koke zette de bezoekers al na 78 seconden op voorsprong en na de 1-1 in de 38ste minuut maakte Sergio Kun Agüero in de 49ste minuut de 1-2. Maar opnieuw gooide Osvaldo roet in het eten. In de 58ste minuut zorgde hij voor de laatste treffer van de wedstrijd.

Levante - Hércules Alicante 2-1Hércules Alicante, waar Drenthe in de basis begon, keek bij rust al tegen een 2-0 achterstand aan in Valencia. Rubén Suárez opende in de vijfde minuut de score en op slag van rust verdubbelde Juanlu de voorsprong. Alleen David Trezeguet kon hier na rust nog wat tegenover stellen, waardoor Hércules voor de negentiende keer dit seizoen onderuit ging en moet vrezen voor degradatie.

Overige uitslagenOsasuna - Athletic de Bilbao 1-2Real Sociedad - Sporting Gijón 2-1Deportivo La Coruña - Racing Santander 2-0 Foto: VI Images