Atlético en Real houden elkaar in evenwicht in derby

Reacties

Atlético Madrid heeft Real Madrid in een onderlinge ontmoeting van de koppositie gehouden. De Madrileense derby eindigde in 1-1.

Atlético en Real houden elkaar in evenwicht in derby

De equipe van Real-trainer Rafael Benítez maakte in Vicente Calderón een bliksemstart door in de negende minuut de leiding te nemen. Dani Carvajal vond Karim Benzema met een puntgave voorzet en de vrijstaande Fransman kopte de 0-1 eenvoudig voorbij de kansloze Atlético-doelman Jan Oblak.

Het was aan keeper Keylor Navas te danken dat Real met die voorsprong ging rusten. Door een overtreding van Sergio Ramos, die te laat was met een sliding op Tiago en daarvoor geel ontving, mocht Antoine Griezmann vanaf de strafschopstip aanleggen voor de gelijkmaker. De Fransman miste het buitenkansje door onder in de rechterhoek te schieten, de bestemming waar Navas ook voor koos.

Keylor Navas was de gevierde man na het stoppen van de strafschop van Antoine Griezmann.
Keylor Navas was de gevierde man na het stoppen van de strafschop van Antoine Griezmann.

Zonder de geblesseerde James Rodríguez bij de wedstrijdselectie en met de van een spierblessure teruggekeerde Gareth Bale op de bank maakte Real op bezoek bij de buurman jacht op de koppositie in de Primera División. Door een 1-0 nederlaag van koploper Villarreal op bezoek bij Levante konden Los Blancos met drie punten de koppositie overnemen.

Cristiano Ronaldo, die woensdag in de Champions League nog twee keer scoorde tegen Malmö FF (2-0 winst) en daarmee op 501 doelpunten in zijn loopbaan kwam, beleefde geen grootse avond. Dat terwijl Atlético een van de favoriete tegenstanders is van de Portugees gezien zijn vijftien treffers in negentien duels met de stadgenoot. In de laatste drie onderlinge ontmoetingen kwam Ronaldo overigens niet tot scoren.

Door de beperkte productie bij Real, dat ook niet veel kansen kreeg, bleef Atlético in de wedstrijd. De ploeg van trainer Diego Simeone bleef hoop houden op een goed resultaat en de getoonde vechtlust leverde vlak voor tijd de verdiende gelijkmaker op. Invaller Luciano Vietto bepaalde met een intikker de eindstand op 1-1. Zo mag Villarreal, dat de Argentijnse doelpuntenmaker deze zomer voor een slordige twintig miljoen euro naar Atlético liet vertrekken, nog wat langer genieten van de koppositie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.