Atlético echte familieclub, Huntelaar eet mee met Ajax

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Atlético echte familieclub, Huntelaar eet mee met Ajax

• De Madrileense derby tussen Atlético en Real in het kader van het Spaanse bekertoernooi zorgde woensdag voor een fraai tafereel. De juichende Atlético-coach Diego Simeone ging samen met een ballenjongen helemaal uit zijn dak toen de Rojiblancos scoorden. Toen bleek maar weer dat Atlético een echte familieclub is: de ballenjongen is de zoon van de altijd fanatieke Cholo Simeone, de tienjarige Giuliano.

Net als Ajax is Schalke 04 op trainingskamp in Qatar. Sterker nog, de twee clubs spelen dit weekend een oefenduel tegen elkaar. Een ideale gelegenheid voor Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar om eens bij zijn oude club en Oranje-maatje Jasper Cillessen te gaan eten.

De geruchten gaan nog steeds dat het Noorse toptalent Martin Ødegaard binnenkort tekent bij Real Madrid. Woensdagavond was hij in ieder geval in de Spaanse hoofdstad om het bekerduel tussen Atlético en Real bij te wonen.

• Dat keeper Antony Iannarilli in de laatste seconde de 1-1 binnenkopt voor zijn Italiaanse werkgever Gubbio tegen Grosseto is al mooi. Maar de manier waarop de goalie, zijn teamgenoten, wisselspelers en supporters de gelijkmaker vieren is eveneens prachtig.

• Een opvallend probleem in Brugge. Club en Cercle, twee gezworen aartsvijanden, delen daar een stadion. Maar het veld in dat Jan Breydel Stadion heeft de afgelopen tijd zó veel te verduren gehad, dat het vervangen moet worden. Eerlijk delen die rekening, zou je zeggen. Maar Cercle heeft de verhoudingen in de stad nog wat meer op scherp gezet door doodleuk te melden dat het niet mee gaat betalen. Geen geld, zo luidt het logische commentaar. De nieuwe werkgever van Stefano Denswil hoopt nu dat de gemeente nog bijspringt...

'Toen ik het volkslied hoorde kreeg ik overal kippenvel. Mijn hele familie zat op de tribune en dat ik de aanvoerdersband mocht dragen was voor mij de kers op de taart.'
Milano Koenders speelde op Tweede Kerstdag zijn eerste officieuze interland namens Suriname en de verdediger van Heracles Almelo laat op de clubwebsite weten genoten te hebben. En Koenders blijft dromen. 'Een WK met Suriname zou natuurlijk het hoogst haalbare zijn.'

• Tijdens het trainingskamp in Qatar laat Viktor Fischer zien op de weg terug te zijn. Overigens is ook meteen duidelijk dat trainer Frank de Boer bij een eventuele strafschoppenserie in de Europa League geen Tim Krul-wissel hoeft toe te passen met Diederik Boer.

'We hadden het niet zó zwaar verwacht, maar moeten nu geen medelijden hebben met onszelf. Er moet nu een reactie volgen.'
• Aan het woord is Gianfranco Zola, die dinsdag debuteerde als trainer van Cagliari. Een groot succes was het niet, want op bezoek bij Palermo ging de club uit Sardinië met liefst 5-0 onderuit. (Sky Sport Italia)

• Bijna niemand kende Jordan Botaka voorafgaand aan dit seizoen, maar de vleugelaanvaller van Excelsior maakte veel indruk. Reden voor Touzani TV om hem eens op te zoeken.

'Het seizoen is nog lang. We moeten vechten voor de derde plaats.'
• Een opvallend moment dinsdagavond tijdens het duel tussen Juventus en Internazionale, waarbij twee ploeggenoten aan de kant van de bezoekers elkaar bijna in de haren vlogen. Volgens Mauro Icardi is er echter niet veel aan de hand. Hij en ploeggenoot Daniel Osvaldo gaan prima met elkaar om en gaan gezamelijk vechten om de derde plaats in de Serie A.

• Het is ook winterstop in Duitsland, dus had Bastian Schweinsteiger tijd om even over te vliegen naar Australië. De middenvelder van Bayern München woonde daar een training van zijn tennissende vriendin Ana Ivanovic bij.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.