Atlético biedt Barça en Real kans op dubbelslag in El Clásico

In aanloop naar El Clásico heeft Atlético Madrid koploper Barcelona een goede dienst bewezen. Op bezoek bij Espanyol verloor de nummer twee van Spanje op bezoek bij Espanyol: 1-0. De winnaar van Real Madrid - Barcelona slaat zodoende een dubbelslag zaterdagmiddag.

Deze eerste ontmoeting tussen ploegen uit Barcelona en Madrid in de zeventiende speelronde van La Liga kwam moeizaam op gang. In een weinig verheffende eerste helft was het meest opvallende moment van Antoine Griezmann, maar dat was niet in positieve zin. De Franse sterspeler van Atlético maakte een schwalbe toen Espanyol-doelman Pau López een bal voor zijn voeten wilde wegtikken. De arbitrage zag er geen penalty in, maar gek genoeg ook geen gele kaart.

In de tweede helft was het na 22 minuten spelen Sergio Garcia die namens de thuisploeg de score had moeten openen. Maar in vrijstaande positie schoot hij de bal naast. Dat leek Atléti wakker te schudden. Diego Godín kopte een minuut later namelijk fantastisch raak, maar de mandekker had even daarvoor een duwfout gemaakt, waardoor de goal werd geannuleerd. Weer een paar minuten kon de voor Fernando Torres ingevallen Kevin Gameiro de 1-0 maken, maar oog in oog met López schoot de Fransman recht in de handen van de keeper.

Aan de andere kant was Gerard Moreno even later dicht bij de voorsprong voor Espanyol, maar de spits schoot te zwak in. Twee minuten voor tijd besliste Espanyol de wedstrijd alsnog. Sergio García schoot goed binnen na een fraaie uitbraak. Zijn ploeg stijgt door die goal naar de veertiende plek. Atlético blijft ondanks de eerste nederlaag in 21 wedstrijden tweede staan in de Primera Divísion.

Real Betis Sevilla - Athletic de Bilbao 0-2
Eén moment besliste de wedstrijd tussen Real Betis en Athletic de Bilbao. Betis-verdediger Jordi Amat besloot in de 34ste minuut om zinloos na te trappen in het eigen zestienmetergebied. Rode kaart en een penalty, die feilloos werd binnengeschoten door Raúl García. Daarna hadden de Basken geen enkel probleem met de ploeg uit Sevilla. Vlak voor tijd werd de score zelf nog verdubbeld door een eigen goal van